163 души са работили по програми за заетост през май в областта

По мерки за насърчаване на заетостта работилите лица за месец май в областта са  102.

По програми за заетост и обучение работилите лица за месеца са 61.

Агенцията по заетостта се включва като водещ партньор за България в общоевропейската кампания на Европейския орган по труда за повишаване осведомеността сред трансграничните сезонни работници „Права през всички сезони”. Целта е да се обърне внимание на необходимостта от насърчаване на справедливи и безопасни условия на труд за сезонните работници, наети в страните от ЕС. Водена от Европейския орган по труда, заедно с Европейската комисия, Европейската платформа за борба с недекларирания труд, мрежата EURES, страните от ЕС и социалните партньори, кампанията стартира официално на 15 юни 2021 г. и ще продължи до октомври 2021 г. Публикациите в социалните мрежи могат да бъдат открити чрез хаштаг #Rights4AllSeasons.

Наближава крайният срок за подаване на заявления по проект „Запази ме”

Агенцията по заетостта информира всички работодатели, работници и служители, кандидатстващи по проект „Запази ме”, че наближава крайният срок за подаване на документи за изплащане на компенсациите – 30.06.2021г.

Припомняме, че от 1 април 2021г. влязоха в сила промените в мярката, които регламентират правото на компенсация за не повече от 60 дни в рамките на 2020г. и за не повече от 90 дни в рамките на 2021г. за персонала, ползвал неплатен отпуск във връзка с наложените противоепидемични ограничения. 

Работодателите, които подават за първи път Заявление за изплащане на компенсации за настоящия период или за предходен период, имат време все още да се запознаят с актуализирания пакет от документи, който е публикуван на официалната страница на Агенцията по заетостта.

Работодателите пък, които вече са подали заявление за изплащане на компенсации, одобрени са, и желаят работниците и служителите им да продължат да получават компенсации, не подават ново Заявление. Те депозират към съответната дирекция „Бюро по труда” пакет от документи, които могат да намерят отново на официалната страница на Агенцията по заетостта.

Това съобщиха от Бюрото по труда в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини