Дете намери чанта с 10 000 лв. и я върна на собствениците й

    11-годишно дете намери на улицата чанта с близо 10 000 лева и документи, и я върна на собствениците й. Ситуацията се разиграла на улица „Никола Петков“ в Симеоновград в понеделник. Тогава Ангел Георгиев излязъл на двора в къщата им и забелязал, че на асфалта има черна чанта тип бъбрек. Ученикът от СУ „Свети Климент Охридски“ уведомил баба си за ситуацията. Установили, че вътре има голяма сума пари и видели адреса на собствениците. Възнамерявали да я занесат лично, но малко след това Ели Йорданова и съпругът й се върнали да търсят изгубената чанта. Тогава Ангел и баба му ги зарадвали, че чантата с парите е при тях и я върнали.

    Ели разказа, че са се върнали на това място, тъй като по-рано от там взели детето им от детската градина. Тя си спомня, че двамата със съпруга й били в колата, а чантата стояла в скута й. Изведнъж обаче синът й излязъл от детската градина и майката слязла да го посрещне, тъй като минавали коли. В този момент обаче чантата е паднала на земята, без тя да обърне внимание. От там отишли в магазин в Харманли и установили, че не могат да си платят сметката, тъй като я няма чантата с парите, спечелени от работа в Германия и предвидени предимно за ремонт на жилището им в Симеоновград. Така се върнали по обратния път.

    Благодарни са, че именно детето е намерило чантата. „Това прекрасно дете Ангел е наистина като ангел в нашия живот“, каза Ели Йорданова с благодарности към детето. Тя пожела всички хора да бъдат благородни като него. Сподели, че възпитава по този начин и своя син – да прави добро, да помага, да прощава.

    Самият Ангел разказа, че дори не си е и помислил да вземе парите за себе си. Осъзнава обаче, че е направил добро и възнамерява да го прави и занапред. Сподели, че иска като порасне да стане лекар, за да продължи да помага на хората. Каза, че на добрина е възпитан от родителите си, баба си и дядо си.

    „Ангел така е възпитан – нищо чуждо не се взима. Ние също сме работили в чужбина и знаем как се изкарват пари“, със сълзи в очите заяви дядо му Ангел.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    Последни новини