Седем души са загинали, един е изчезнал при наводненията в Североизточна Турция

Броят на жертвите на наводненията и свлачищата, предизвикани от проливни дъждове в черноморския окръг Ризе /Североизточна Турция/, достигна седем души, а един човек се издирва, съобщава турският телевизионен канал CNN-Turk, като се позова на данни от засегнатия район.

По нареждане на президента Реджеп Тайип Ердоган министрите на околната среда и градоустройството Мурат Курум, на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу пристигнаха на инспекция в обхванатия от бедствието окръг.

Проливни дъждове, започнали вчера следобед в окръг Ризе, доведоха до наводнения и свлачища и причиниха разрушения на жилищни сгради и блокиране на пътища между села в района.

Министър Курум заяви, че до два дни ще приключи оценката на щетите от наводенията, съобщи турският телевизионен канал NTV.

Министър Караисмаилоглу е посочил, че няма затворени основни пътища в окръга, а блокираните междуселски пътища скоро ще бъдат отворени. Той е добавил, че в някои райони има прекъсване на електричеството и комуникациите.

Президентът Ердоган увери, че държавата застава до гражданите с всички свои средства за преодоляване на пораженията от наводненията в Ризе.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини