Мая Манолова: Готови сме да се върнем на улицата, ако се наложи

Готови сме на разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България" за подкрепа на правителство, посветено на дневния ред на българските граждани, каза днес при откриването на 46-ото Народно събрание председателят на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

Според нея хората очакват от формациите на протеста да се обединят и да подкрепят почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за партийните елити.

Като подчерта, че цялата отговорност за съставяне на кабинет е на "Има такъв народ", Манолова ги предупреди, че ако започнат да бъркат парламента с риалити шоу, фейсбук демокрация или "телевизията прави силата", хората ще се върнат на улицата. "Готови сме да минем в обсада на всички политици на статуквото, които искат да бутат страната към нови избори", каза още председателят на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!"

Тя се закани, че хората ще се върнат на улицата при първия знак, че в сградата на парламента се извършва подмяна на волята на хората от протестите и обикновените граждани.

Според Мая Манолова е важно партиите на протеста да бъдат единни, за да не позволят съдбата на страната да се определя от провалилите се политици от ГЕРБ и ДПС.

Мутрите са окопани във всички етажи на властта

Тя е на мнение, че след десетилетия мутризация, провеждана от ГЕРБ, мутрите са добре окопани на всички етажи във всички власти и тепърва ще предизвикват катаклизми и турбуленция. "Нямаме илюзия, че те доброволно ще се откажат да късат от плътта на държавата, но искаме да осветлим този процес и да сме гарант, че няма да плашат и тормозят хората и бизнеса. Идваме, за да изгоним мутрите. Трябва да променим законите, за да няма повече мутризация, независимо кой е на власт", каза Мая Манолова.

Ревизията на управлението на ГЕРБ да продължи

Манолова каза, че парламентарната група ще внесе искане за продължаване на работата на комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ, която беше направена в предишния парламент. "Искаме да видим кой ще гласува против, кой е против осветляването на мръсните тайни на властта, разхищаването на милиарди левове народни пари, на далаверите на корупционните схеми", допълни тя.

Манолова декларира и готовност за провеждане на истинска съдебна реформа. Тя каза, че "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще внесат искане за изслушване на министрите на вътрешните работи и правосъдието по повод исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев. Групата е подготвила и проект за решение за създаване на анкетна комисия, която да разследва полицейското насилие по време на протестите и подслушванията на хората от протестите.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини