В Хасково откриха изложба, посветена на 125 г. организирано тракийско движение в България

    Изложба, посветена на 125 години организирано тракийско движение в България, беше открита официално днес в Областна администрация в Хасково.

    Експозицията включва 20 табла, които разказват за тежката съдба на тракийските бежанци, техните наследници и работата на Съюза на тракийските дружества в България за опазване на живота, правата и достойнството на тракийските наследници.

    Изложбата се организира от Съюза на тракийските дружества в България, със съдействието на местната структура – Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“. На откриването присъстваха председателят на националната организация Красимир Премянов и на хасковското дружество Кирил Сарджев, който откри изложбата. Гости на церемонията бяха още генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев, генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров, отец Чакърък - пазителят на българщината в Одрин, авторът на изложбата проф. Светлозар Елдъров от БАН, заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, представители на централното ръководство на СТДБ и на структурата в Хасково, потомци на тракийци от Хасково и региона.

    Домакин на форума е Областна администрация Хасково в лицето на заместник-областния управител Виолета Желева. Експозицията ще остане във фоайето на държавната администрация до 2 август включително.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ма
      македонец
      6 -6
      16:40, 28 юли 2021
      Пак ли са му дали думата на др. Саржев да се покаже на всички колко е прост
    • 2
      Ка
      Калинките на ГЕРБ
      4 -5
      17:22, 28 юли 2021
      Добре,че зам кметицата не е проговорила😂
    Последни новини