Мария Илиева и Кийт Томпсън - перфектна хармония

Дългоочакваното видео към дуетния им сингъл “Truly” е вече факт!

Мария Илиева и американският продуцент, диджей и вокалист Кийт Томпсън заснеха видео към дуетния им сингъл “Truly” преди броени дни на Северното ни Черноморие. В него двамата изпълнители отправят послание за любов без предразсъдъци. Видеото ще бъде представено в първата половина на септември.

Мария Илиева и Кийт Томпсън се запознават през 2007г., когато двамата са водещи на Церемонията по връчването на наградите за електронна музика на SEEME (South-East European Music Exhibition). Още след първата им среща, Кийт е впечатлен от таланта и излъчването на изпълнителката и я кани да участва в песен, която пише специално за нея. Така се ражда “Truly”, записана през 2008г. в оригиналния си акустичен вариант, аранжиран от Георги Янев.

Песента се радва на изключителен интерес от страна на много чуждестранни диджеи, сред които са и лидерите на лондонската клубна сцена Bass Monkeys. Техният летен диско-хаус микс е и вариантът, на който Мария Илиева и Кийт Томпсън се спират за видео сингъл. Двамата изпълнители се доверяват на режисьора Георги Тошев, популярен с безспорния си принос към модерната документална журналистика и успешните си експерименти в различни посоки на съвременното изкуство.

“Truly” е ремиксирана в още няколко версии. По парчето са работили утвърдените имена в сферата на електронната музика - David C., Central Avenue /Великобритания/, DJ Nermin & Patrick Bo /Австрия/, както и Victor Da Silva /Швейцария/.

Кийт Томпсън е познат на клубната сцена още от 80-те години. На върха се изкачва, когато съвместното му парче с David Vendetta “Break 4 love” се нарежда в Top 10 в класацията на Billboаrd за електронна музика.

С “Truly” певицата с кадифен глас подготвя завръщането си на музикалната сцена. Песента дава старт на предстоящия албум на Мария Илиева, в който тя е заложила на акустичен соул и вокален хаус и който несъмнено отново ще бъде истинско удоволствие за ценителите на стойностната и завладяваща музика.

Източник: kafene.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини