Руските туроператори искат възстановяване на международния туризъм преди края на пандемията

Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) се обърна към Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO) и към туристическите обединения в редица страни от Европа и Азия с предложение да бъде възстановен международният туризъм, както и да бъдат разработени общи стандарти. Това съобщи днес пресслужбата на АТОР, цитирана от ТАСС.

Според асоциацията забавянето на този въпрос само ще изостри кризата в световния туристически отрасъл и затова е необходимо да се започне с възстановяването на взаимните пътувания, без да се чака края на пандемията. Ето защо АТОР предлага да се разработят единни правила за пътуванията на ваксинирани и преболедували туристи. Става дума за въвеждането и взаимното признаване на стандартите Сейф травeл (Safe Travel).

Според нас хората, които са ваксинирани, трябва да се движат свободно по света, да пътуват и почиват без ограничения, както бе преди разпространението на коронавируса. Те не трябва да бъдат поставяни под карантина или да им бъдат налагани ограничителните мерки, които бяха в сила в много страни за чуждестранните граждани. Да се разреши на ваксинираните граждани да се движат свободно, може да е една от важните крачки за рестартирането на световния туризъм, се посочва в писмото на АТОР.

Руската браншова организация е отправила подобно предложение с молба за подкрепа на инициативата към туристически асоциации в Италия, Великобритания, Китай, Япония и други страни в Европа и в Азиатско-тихоокеанския регион. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини