Ансамбълът ни се класира за финалите в Токио с най-висок сбор

Българският ансамбъл се класира за финалите на олимпийските игри в Токио с най-силен резултат, изпреварвайки руския отбор.

Момичетата ни изиграха много силно съчетанието с топки, без груби грешки, и бяха оценени с 47.500. Рускините изиграха своята композиция преди тях и получиха 45.750, следвани от италианките с 44.600.

На композицията с обръчи и бухалки нашият отбор имаше изпускане, при което освен наказанието за изпълнение не беше зачетена една от размените, но въпреки това отново получи най-висока оценка заради безпрецедентната сложност на съчетанието. То беше оценено 44.300 точки и така българките оглавиха класирането със сбор от 91.800 точки. Втори останаха рускините с 89.050, трети италианките с 87.150.

След изиграването на двете си съчетания момичетата споделиха, че целта им на утрешните финали ще бъде да изиграят чисто и двете си композиции, а сега ще се постараят да отпочинат добре, за да се възстановят максимално.

В Токио ансамбълът ни е в титулярния си състав: Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Треньори на отбора са Весела Димитрова и Михаела Маевска.

За финалите се класират осем осем от 14-те отбора, участващи в днешните квалификации. Освен българките, рускините и италианките, място в битката за разпределението на медалите заслужиха отборите на Израел, Китай, Украйна, Япония и Беларус. През утрешния ден оценяването започва от нула. Медали ще бъдат присъдени само за многобой, тъй като олимпийската програма не включва шампионат на уредите.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини