Отдих в стил Робинзон - на безлюден остров

Любителите на екзотичния отдих могат да прекарат отпуската си на необитаем остров сред морето.

Склонните към приключения туристи, на които им е омръзнал организирания отдих, могат да се чувстват поканени на хърватския остров Палагружа.

Острова е част от необитаем архипелаг в централната част на Адриатическо море. Единственото съоръжение, направено от ръцете на човек е - малък пристан, църква и маяка построен през 1875 година.

Хърватския остров Палагружа кани туристите на почивка в стил Робинзон. Острова е дълъг 1400 метра, широк 300 метра и се издига на 90 метра над морското равнище. Прилича на малък рай - на него се срещат разнообразни средиземноморски птици и растения, а водите на морето изобилстват с риба.

До острова се достига за 3 часа с бързоходен катер от град Корчула. Като се има в предвид отдалечеността на острова, на туристите се препоръчва, като минимум да нямат сериозни здравословни проблеми, всичко необходимо да зе закупи предварително - на острова няма магазин. Допълнение към трапезата ще бъде само прясна риба, която ежедневно се лови от пазача на фара или която туристите сами си уловят.

В северната част на острова се намира живописен каменен залив Stara Vlaka, а на юг любителите на къпането има прекрасен плаж със спокойни и прозрачни води. Във фара има две стаи за Робинзоновци - за 2 и 4 човека.

Цените за почивка на острова варират в зависимост сезона и избраната стая, които се препоръчва да се запазят предварително.

В Хърватия има много острови които са частна собственост. В началото на 2009 година, собственик на остров във формата на сърце, започнал да го предлага за почивка на влюбени туристи.

Източник: vodnazona

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини