Бащата на Бритни Спиърс се отказва от попечителството над нея

Джеймс Спиърс, бащата на певицата Бритни Спиърс, се е съгласил да се откаже от попечителството над дъщеря си, съобщава Variety.

Според изданието, адвокатът на Спиърс е внесъл съответния документ в съда в Лос Анджелис, Калифорния.

"Въпреки че г-н Спиърс е безмилостна мишена на необосновани атаки, той смята, че публичната конфронтация с дъщеря му поради продължителния му престой като настойник няма да бъде в интерес на дъщеря му", е посочено като мотив за решението.

Според подадения документ, бащата на певицата е готов да си сътрудничи със съда, за да прехвърли правото да контролира финансите й на професионален одитор, както настоява новият адвокат на Бритни Матю Розенгарт.

През 2008 г. Спиърс бе обявена за частично неработоспособна поради проблеми с наркотиците и притеснения за нейното психично здраве. Повече от 10 години финансите на певицата, включително доверителния фонд за милиони долари, бяха контролирани от баща й Джеймс Спиърс и назначен от съда адвокат. Бащата на певицата също е вземал решенията относно кариерата, лечението и личния ѝ живот. Някои фенове на изпълнителката твърдят, че тя не иска това, но е принудена да се съгласява.

През 2019 г. мениджърът Джоди Монтгомъри стана един от настойниците на Спиърс. Бащата на певицата по това време имаше сериозни здравословни проблеми, претърпя няколко хирургични операции. През 2020 г. назначен от съда адвокат на Бритни Спиърс поиска да промени условията на попечителство и да прекрати попечителството на баща ѝ. В този случай контролът върху финансите ѝ би преминал у Монтгомъри.

През юли 2021 г. певицата лично се яви в съда и в речта си поиска да бъде отменено попечителството над нея, което продължава от около 13 години. "Искам животът ми да ми бъде върнат", каза тя, след което подчерта, че е готова да съди семейството си. След речта на Спиърс в съда, мениджърът ѝ напусна, а адвокатът ѝ също прекрати работата с Бритни. Съдът позволи на поп звездата самостоятелно да наеме адвокат за делото за прекратяване на опекунство. И в средата на юли Спиърс отказа артистични изяви под контрола на баща си.

Състоянието на певицата се оценява на около 60 млн. долара. Спиърс е носител на редица музикални награди, включително "Грами".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини