Пожарът в Родопите слиза към Югово

Пожарът в Родопите слиза към Югово, обявено е частично бедствено положение в община Лъки, съобщиха от общинската администрация. Огънят е на два километра от селото, ситуацията е сериозна, но засега не се налага евакуация на хората.

Пожарът през нощта не се е развивал,съобщи за БТА началникът на аварийно-спасителния отряд в пловдивската пожарна Димитър Бришимов. Ангажирани с пожара на място са 47 войника, 40 доброволци, 22 пожарникари и най-малко 20 служители горските стопанства "Лъки" и "Хвойна", общо 9 пожарни автомобила, два в Югово и 7 горе.

В борбата с огъня и днес ще участва военен хеликоптер "Кугар".

Тази сутрин след разузнаване с дрон е установено, че всичко е спокойно. Изпратени са гасачески групи и от Югово и от Нареченски бани, които да се засрещнат днес. Групата от Нареченски бани ще провери изградената просека дали е издържала през нощта на огъня, а от Югово изграждат такава, която да бъде свързана с вчерашната и по този начин на 100 процента да бъдат защитени населените места Наречен, Нареченски бани и Югово от пожара.

По думите на Бришимов пожарът ще бъде спрян на километър от тях.

В община Лъки бе обявено вчера частично бедствено положение, заради продължаващия вече седмица пожар.

По склоновете огънят слиза към ниската част на планината, но тъй като има пропасти трудно се овладява, съобщи началникът на аварийно-спасителния отряд в пловдивската пожарна Димитър Бришимов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини