Атина обяви, че няма да бъде заложник на опонентите на ваксинацията

Атина за пореден път обяви, че няма да бъде заложник на опонентите на ваксинацията, предаде ДПА.

За съжаление някои граждани отхвърлят ваксинацията. Причините за това не са известни, но не са приемливи за учените, за повечето граждани и за самото правителство, заяви правителственият говорител Янис Иконому.

Обществото не може да чака и най-вече не може да бъде държано за заложник от лицата, споделящи подобни възгледи, добави той.

Гръцкото правителство планира утре да обяви нови мерки срещу разпространението на коронавируса през есента.

Атина се намира в трудна ситуация с оглед на увеличаващия се брой на заразените, но въпреки това правителството постоянно подчертава, че не планира нов локдаун. Вместо това се планират забрани за достъп за неваксинираните до закрити пространства в сферата на забавленията (клубове, дискотеки, кина, театри, ресторанти няма да може да бъдат посещавани без доказателство за ваксинация).

В Гърция ваксинацията вече е задължителна за някои служители, сред които за работещите в сферата на здравеопазването и за военни.

Все още не е въведена задължителна ваксинация за учителите. Засега учителите и университетските преподаватели трябва да бъдат тествани два пъти седмично за коронавирус.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини