Планетариумът в Димитровград със специална програма за Празника на града

Изображение 1 от 2

    В събота и неделя /28 и 29 август/ от 15.00ч. и от 17.00ч. гражданите и гостите на града ще могат да посетят ЦПЛР-НАОП „Джордано Бруно" в Димитровград, който е подготвил специална програма за Празника на Димитровград, информират от местната администрация.

    Четири дигитални филма ще бъдат излъчени в единственият в Хасковска област и първият на Балканския полуостров Планетариум, който се намира в красивия парк "Н.Й.Вапцаров" в Димитровград. 

    Дигитална разходка из Вселената

    28 август (събота)

    15.00ч. –„От Земята до Вселената" – (продължителност 31 мин.)

    Планетарното шоу  От „Земята до Вселената" е едно колоритно и вдъхновяващо пътешествие до далечните кътчета на Вселената. По пътя от Земята до Космоса ще разберете всякакви интересни факти за историята на астрономията, изобретяването на телескопа, както и за най-новите гигантски телескопи, които ни позволяват да се взираме все по-дълбоко във Вселената. Като зрители ще изследвате Слънчевата система и яростните изригвания на Слънцето.

    17.00ч. – „Космическо търсене" – (продължителност 38 мин. )

    Тази планерна програма разказва за изследванията на някои от най-емблематичните мисии на Европейската космическа агенция- от нашето Слънце до някои от най-отдалечените части на Вселената и нейното раждане. Филмът представя участието на Европейската космическа агенция в големи международни астрономически проекти като Международната космическа станция и телескопа Хъбъл. Зрителите ще научат за изключителните роботизирани мисии PLANCK и ATHENA. Ще се разходят из Слънчевата система и ще разберат за вълнуващите предстоящи космически мисии.

    29 август (неделя)

    15.00 ч. „Слънцето" – (продължителност 24 мин.)

    Филмът разкрива влиянието на нашата звезда върху всеки аспект от живота ни на Земята. Изследва ролята на Слънцето в поддържането на живота, от фотосинтезата до човечеството. Разкрива как Слънцето диктува нашите сезони и години, вниква в историята на въздействието на Слънцето върху човешката религия.

    17.00ч. „Далечни светове" – (продължителност 55 мин.)

    Филмът изследва един от най-популярните въпроси на човечеството- дали сме сами? В продължение на хилядолетия нашите предци са гледали звездите, поставяйки под въпрос произхода и естеството на това, което са видели. И днес ние задаваме тези въпроси, изпълнена с милиарди звезди и планети Вселена, но все пак Земята е единствената планета, за която със сигурност знаем, че съществува живот. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      11
      112
      1 0
      16:29, 28 авг 2021
      Ало общината! Има само 25 места а 100 желаещи! Пак издънка! Разкарвате хората само.
    Последни новини