Новите случаи на коронавирус в Германия отново се увеличават

Новите случаи на коронавирус в Германия пак са започнали да се увеличават, съобщи институтът за инфекциозни болести "Роберт Кох", цитиран от ДПА.

Броят на новозаразените на 100 000 души от населението за седемдневен период се е повишил днес до 66 срещу 61,3 вчера. Това е голямо увеличение в сравнение с преди една седмица, когато този показател е бил 44,2.

Епидемичната обстановка се е влошила особено много в най-многолюдната германска провинция - Северен Рейн - Вестфалия. Седемдневният показател в западния регион днес е 122,4, а новите случаи през последната седмица там са близо 22 хиляди.

На този фон ваксинационната програма в Германия продължава да напредва. Днес министерството на здравеопазването обяви, че почти 49,7 милиона човека, или 59,7 процента от населението на страната, са били напълно ваксинирани.

Поне една доза е била инжектирана на 53,7 милиона души, или 64,6 на сто от населението. Това означава, че 73 процента от всички жители на Германия, навършили 12 години, са получили най-малко една доза.

"Благодаря на всички, които помогнаха!", написа днес в Туитър здравният министър Йенс Шпан.

Над 90 процента от пациентите с коронавирус в интензивни отделения в Германия не са ваксинирани, сочат данни на министерството на здравеопазването.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини