Зуека напуснал България преди 3 месеца. За 31 години нищо не се е променило

Обичаният актьор и комик Васил Василев-Зуека е емигрирал в чужбина със семейството си преди три месеца. Той и съпругата му заминали в търсене на по-добре бъдеще за сина им, на когото тази есен му предстои да тръгне на училище.

В интервю за "24 часа" той споделя, че от година се е отдал на друг свой талант - рисуването - и в момента се занимава с това. Този есенен сезон Зуека няма да води телевизионното предаване "Маскирания певец", отказал е и роля в нов филм на Стефан Командарев, за да е близо до семейството си.

Актьорът не казва в коя страна живее.

"Махнах се не само от телевизията, но и от държавата" - отговаря той на въпрос защо няма да води "Маскирания певец". 

"Причината да не съм в телевизията е много дълбоко семейна. Решихме да заменим държавата с друга, в която законите се спазват", коментира той.

"Виждаме какви промени се правят в България и накъде отива страната. Има някакви неща, но те са дребнички. Главното, същественото, което трябваше да промени живота на българите, не се е случило", добавя той и припомня, че сме най-бедно живеещата нация в ЕС.

"За 31 години в България нищо не се е променило", обобщава комикът.

Зуека споделя, че няма конкретен повод, в който да се е почувствал лично засегнат от ситуацията в страната. Но отправя критики - за това, че българите припознават месии и ги избират, а после се разочароват от тях; за ширещото се антиваксърство, заради което вероятно предстои ново затваряне. Не пести и критики към хората на Слави Трифонов, с които работят години наред още от "Ку-ку". За тях казва, че са спечелили изборите, но не е ясно какво предстои - и че са допуснали "около 60 грешки накуп" само в опит да съставят два кабинета.

Източник: 24часа

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    То и модерния ляФфф
    6 -2
    10:01, 29 авг 2021
    Се кълнеше ,че няма да се върне ама се върна кат насран. Като им слушаш приказките едни такива разсърдени ,все едно са тинейджъри на по 15. След време тихомълком се прибират повечето.
Последни новини