Очаква се затягане на мерките в цялата страна

Здравният министър събира епидемиолози, за да обсъдят усложняващата се COVID-19 обстановка.

На срещата се очаква главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев да предложи по-строги мерки за цялата страна. Това съобщава NOVA.

Препоръчвам национални мерки в борбата с коронавирус, заяви доц. Кунчев в ефира на bTV. Продължава да расте броят на заразените. Между 1500 до 2000 дневно заболели на ден, предвижда Кунчев. По думите му основният проблем е осигуряването на медицински персонал, а това е ключово, заяви той. 20,30% от медицинските сестри са в пенсионна възраст.

Наложително е да се спазват ограниченията за 50% капацитет на заведенията, освен ако персоналът и клиентите не са изцяло ваксинирани - тогава 100% може да се работи, да няма организирани фестивали, концерти, масови събития.

По отношение на присъственото обучение в училищата, Кунчев заяви, че е скептичен. Ако има две, три заразени деца ще има ли присъствено обучение, попита той. Според него, МОН е разработило мерки, с които да се справи, но няма как на 100% да бъде пресечен процесът на зараза.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ах
    Аха
    4 -4
    10:46, 30 авг 2021
    Момчето с голямата заплата пак изпълзя.Ей има едни пари за усвояване докато се приберат роба трябва да носи памперса.Мен по ме кефи пенсионирания професор с странни поглед придобит след употреба на марково уиски
    • ×
      ×
      0 -2
      11:15, 30 авг 2021
      Пенсионираният професор е леко у лево.
  • 2
    Тоя човек трябва да носи отговорност за измама и насаждане на страх. Аутопсиите са забранени от СЗО и в тази връзка всяка обявена смърт от този човек е е измама. По закон само патоанатом може да каже от какво е настъпила смъртта. Измамата продължава. Целта е да се набодете с експериментална течност. Не ваксина а експеримент. За една ваксина са нужни 10 години за да се видят страничните ефекти. Ако искате да ги тествате на себе си- никой няма да ви спре. Отговорността си е ваша.
  • 3
    Он
    Оня генерал Годжи
    2 -1
    12:32, 30 авг 2021
    Излезе малко по хитър и навреме се дръпна. Усети ,че ще има съд и присъди за измамниците
  • 4
    Пр
    Промяната
    3 -2
    12:40, 30 авг 2021
    Всички от хасковска област трябва да се срамуват от това недорозомение
Последни новини