PCR показва различни резултати на човек в рамките на денонощие

Петима българи са на път да останат без работа заради положителен PCR тест и наложена карантина. Историята е от Пазарджик, където за 24 часа пробите на един и същи мъж се оказаха от положителни до отрицателни.

От няколко години Славчо Лазаров е на гурбет в Нидерландия. Преди месец той и четирима негови приятели се прибират в България за годишния си отпуск. Тъй като не са ваксинирани, за да се върнат в Нидерландия, си правят PCR тестове. Така започват и проблемите им. Оказва се, че тестът на Славчо е положителен.

"Веднага реагирам. Отивам в Пазарджик в лаборатория. Вадя антиген, на мен и на съпругата, защото сме били заедно, и дават отрицателни тестове", разказва той.

Семейството решава да си направи повторен PCR тест, за да провери дали не е станала грешка.

"На другия ден отивам в същата лаборатория за PCR тест и ми излиза отрицателен", казва Славчо.

Карантината на мъжа обаче остава. По този начин той не може да напусне страната. Без транспорт за Нидерландия остават и четиримата негови приятели.

По информация на семейството, след два отрицателни теста здравните власти могат да отменят карантината. Те обаче не искали. Потърсихме за коментар Регионалната здравна инспекция в Пазарджик. От там са категорични, че такива правомощия нямат.

"След като веднъж има положителен тест и е въведен в системата, си изкарва 14-дневната карантина. Тя не може да се отмени. Ние не можем да коригираме такива неща в системата. Ако има грешка, тя не е наша", казва д-р Иванка Василева от РЗИ-Пазарджик.

Тъй като не могат да пътуват по независещи от тях причини, семейство Лазарови са категорични, че ще търсят правата си по съдебен път. Те са убедени, че Славчо не е болен, а това е нечия грешка, поради която няколко човека ще останат без работа.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Из
    Измамата кУрона
    3 0
    10:13, 3 сеп 2021
    Продължава. Целта е да ви наплашат и да се набодете.
  • 2
    Мб
    Мба
    2 0
    22:40, 3 сеп 2021
    Всичко е театър тия новите китайски тестове всичките са положителни в аспуха на БМВ да го навреш пак положителен.Трябва на чичко Бил да се набодат отровите да могат тъпанарите да се редуцират.Я вижте парцалоносителите колко са активни тия дни сякаш всички са ги включи изведнъж споко то МЮ-то ще ги тресне
Последни новини