Голям пожар край Кирково

Продължава гасенето на големия горски пожар край кирковските села Старово, Самодива и Стоманци, пламнал във вчерашния ден и обхванал над 250 декара иглолистна растителност. "Към момента горят отделни огнища, но няма опасност за жителите от близките населени места", каза директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Сергей Заимов.

Със стихията се борят 50 пожарникари и горски служители. На място са четири пожарни и два специализирани автомобила на Държавно горско стопанство. Пожарът е разделен на три участъка, като се гаси и с пожарна техника, но основно на ръка, заради трудната проходимост до него. На този етап няма да бъде поискана помощ по въздух, каза още комисар Заимов.

Най-възрастните хора от близкото до разразилия се пожар край кирковското село Старово биват евакуирани, каза снощи кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.

Той обясни, че мярката е превантивна. "Целта ни е по-възрастните да не бъдат обгазени от дима от огъня, който е навсякъде.", обясни кметът. По думите му, евакуираните ще бъдат настанени при техни близки от общината.

Сигнал за големия горски пожар е подаден малко след 14,00 часа в понеделник.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини