Кметът на Димитровград участва в онлайн заседание на УС на НСОРБ

Кметът на община Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов участва днес в заседание на УС на НСОРБ. 

На работното заседание, което се провежда чрез видеоконферентна връзка, ще се обсъждат  предложенията на Сдружението на общините по Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2021 г. както и подготовката по провеждане заседание на Общото събрание на НСОРБ и Годишната среща на местните власти, планирани за 19-21.09.2021г. Членовете на Управителния съвет ще обсъждат и възможностите за  колективен достъп на общините до регистрови данни чрез средата на платформата RegiX.  Чрез платформата се намалява административната тежест върху гражданите и бизнеса чрез премахване на изискването за представяне на някои официални удостоверителни документи на хартиен носител. За издаването на удостоверенията от списъка на услугите, администрациите използват справки от регистри, като съдържащите се в тях данни се извличат от администрациите автоматизирано по електронен път.  Възможността за предоставяне на тези услуги е реализирана чрез средата за междурегистров обмен (RegiX), която предоставя възможност за реализиране на интерфейс за автоматизирано подаване и обслужване на стандартизирани заявки за административни услуги по електронен път.  

На днешното заседание кметът на Димитровград Иво Димов ще докладва за организацията от страна на НСОРБ по провеждане на преддипломни стажове и практики на студенти от УАСГ в общините. Община Димитровград е първата в страната, която ще реализира споразумението между сдружението и Университета по архитектура, геодезия и строителство като студенти и преподаватели ще разработят идеен проект за един от най-емблематичните за града обекти - Водната кула.

На днешното заседание кметовете на общините ще се запознаят с отчета на Фонд ФЛАГ за второто тримесечие и информация за промените в СД на ФЛАГ представен от изпълнителния директор на Фонда Надя Данкинова.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Вс
    Всичко
    3 -1
    18:03, 9 сеп 2021
    Всичко е само прах в очите. Особено от кметовете на шайката герб. Мислят само за парите които отиват в джобовете им. Вярвате ли , че лъжеца ще държи на думата си и ще прави всичко в интерес на димитровградчани.
    • ??
      ???
      0 0
      10:19, 10 сеп 2021
      Не знам за кого казваш че е лъжец и какво те излъгал? Иво Димов със сигурност ще прави всичко възможно в интернет на димитровградчани.

Още новини

Последни новини