Майсторски клас на световноизвестния френски китарист професор Арно Дюмон в Голямата базилика

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство проф. Асен Диамандиев /АМТИИ/ Пловдив организира майсторски клас на световноизвестния френски китарист професор Арно Дюмон, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Събитието е по предложение на преподавателя по китара в Академията проф. Стела Динкова със съдействието на Асоциация за културен обмен Art gallery Constantin - организатор на турнето на професор Арно Дюмон в България.

Класът ще се проведе в Голямата базилика на 18 септември от 11 часа и е насочен към студенти по китара и напреднали.

Доктор Елена Радева-Николова от асоциацията за културен обмен казва, че "майсторският клас е едно логично следствие от нашето партньорство с професор Дюмон и АМТИИ-Пловдив". Тя допълва, че професорът е приел с радост поканата за майсторския клас и изрично е подчертал, че ще го направи безплатно за студентите от АМТИИ. Събитието ще се проведе между двата концерта на френския китарист в България, които са на 17 септември в Пловдив и на 19 септември в София.

Професор Арно Дюмон е един от най-завладяващите китаристи на френската и международната сцена, почетен професор в Консерваториите в Париж, Кретей и Еврьо, и Католическия институт в Париж. Като изпълнител е отличен с Голямата награда на Радио Франс интернасионал, на конкурса "Гаудеумус", конкурса "Ямаха" в Токио, а като композитор - с първа награда на Guitar Fondation of America и на Фондация "Менухин". Почетен член е на Консерватория "Рахманинов" в Москва.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини