Община Димитровград предлага разходка в Европейската седмица на мобилността

Oбщина Димитровград предлага на жителите на града пешеходен маршрут с различни точки, който да изминат в рамките на Европейската седмица на мобилността, която е в периода от 16-ти до 22-ри септември и част от Националният проект на международна компания "Живей Активно! 2021. Инициативата е с конкурсен характер за спонсорство на общински проекти и има за цел да мотивира всички българи да бъдат по-активни и да се хранят по-балансирано в ежедневието си с мотото „Подобри своя рекорд! Ходи и бъди активен!“.

От кампанията призовават да преминете по обявеният маршрут на 18.09.2021 г. /събота/, като преминалите могат да получат награда за това. Начална точка на маршрута е Голямата пейка в парк „Марица“. Маршрутът преминава през точките: Водна кула, планетариума „Джордано Бруно“ в парк „Н.Й. Вапцаров“, паметник пред Дом-музей „Пеньо Пенев“ , като маршрута завършва в изходната точка в началото на парк "Марица" до Голямата пейка.
С провеждане на инициативата ще се спомогне за разрешаването на един социално-значим за обществото ни проблем – масовото обездвижване и наднормено тегло, като вдъхнови хората да се движат и предостави възможности на по-възрастните, така и на по-малките да се включат в едно приключение.
Всеки жител на Димитровград може да си направи селфи на една от точките по пешеходния маршрут, докато го изминава, и да го качи на фейсбук страницата на ОП „Детски и младежки център“: . Желаещите, които са преминали маршрута, могат  да получат тениска с логото на кампанията в ОП „Детски и младежки център“ в рамките на работните дни до 24.09.2021 г. от 8.30 до 17.00 часа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини