Развитието на местната демокрация и децентрализация в България обсъждат кметове на Годишна среща на местните власти

Кметът на община Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов участва в Годишна среща на местните власти и XXXIV Общо събрание на НСОРБ, които се провеждат на 19 и 20 септември 2021г. в к.к.Албена.

Програмата на Годишната среща предвижда да се дискутира темата за икономическата трансформация  в Плана за възстановяване и устойчивост, в която Иво Димов като заместник-председател на сдружението и кмет на Димитровград ще се изказва. Освен плана ще обсъждат успешните партньорства за активизиране на местния потенциал и обществените медии в подкрепа на местното развитие.

Годишната среща ще започне с приветствие от заместник-посланика на САЩ в Република България Андриа Брулет-Родригез, в нея ще участват генералния директор на БТА Кирил Вълчев, президента на фондация „Америка за България” Нанси Шилър и други. Работните ангажименти на кмета на Димитровград предвиждат да участва в откриването на изложението Общинско ЕКСПО`21.

На заседанието на Общото събрание кметовете на общини в България ще обсъдят отчетите за дейността на Управителния и Контролния съвети на НСОРБ през 2020 г. и ще разгледат програмата за дейността на сдружението за периода 2021- 2022 г. По време на работата на Общото събрание кмета на Димитровград ще се изказва по темата за Финансовата децентрализация: състояние и перспективи. Акценти ще бъдат развитието на местната демокрация и децентрализация в България, моделите за развитие на децентрализацията и възможните ефекти от тях през гледната точка на общините и анализаторите и самата децентрализация вътре в общината.

Във втората форумна вечер на 20 септември Иво Димов, в качеството си на заместник-председател на сдружението, ще връчи награда по време на Церемонията по връчване на Годишните награди на НСОРБ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини