Хасковска област отново се върна на Ковид картата в червената зона

Хасковска област се върна отново в червената зона на Ковид картата на България заради повишаване на заболеваемостта през последните две седмици, след като през предходните две беше отбелязана в оранжевата зона.

В червената зона, която е предпоследна по ръст на болни, попадат регионите със заболеваемост над 250 души на 100 хил.души население. Данните за Хасковски регион в момента са 269 души на 100 хил. с вируса през последните две седмици.

Беше отчетен  и първи случай на починало дете от региона.

9-годишно момиче с адресна регистрация в с. Надежден, община Харманли, е починало в болница в Пловдив. Детето е от малцинствен произход. Става въпрос за семейство, което от три години обикаля Южна България, а родителите са сезонни работници. По данни на кмета на Надежден семейството не се е прибирало в селото през последните три години, затова и данните за детето са твърде оскъдни, още повече, че то не е имало и личен лекар. Има данни за предходно заболяване на момичето.

Със слаби темпове върви ваксинацията през последните дни, отчитат от РЗИ-Хасково. От там напомниха, че са готови при организация от местната власт или бизнеса да посетят всяко населено място или предприятие с мобилния пункт за ваксинация.

До момента в региона с поставени дози ваксина са 63334 души. От тях със завършен цикъл на ваксинация са 32359 души, което е 14,4 % от населението на Хасковска област.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Никой полицай не може да каже -Аз изпълнявах заповеди.
    Никой лекар или сестра не могат да кажат - незнаехме какво има във ваксините.
    • Съ
      Същото важи и за политици
      13 -3
      10:51, 21 сеп 2021
      Математици. Академици. Санитарни инспектори. Платени н.п.о с.о.р.о.с.о.и.д.н.и ш.м.а.т.к.и и други
    • Ко
      Космос
      0 -15
      11:47, 21 сеп 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Разрешението за употреба трябва да се издава от Българските власти. Проблема е ,че те не искат да си поставят подписа понеже много добре знаят ,че ще носят отговорност за смъртните случаи и за страничните ефекти. РАЗРЕШЕНИЕ ЗА УПОТРЕБА НА ТЕЗИ ВАКСИНИ НЯМА ИЗДАДЕНО.
  • 2
    Ha
    Hah
    4 -4
    12:23, 21 сеп 2021
    Във българското законодателство ясно е написано,че пандемия е при 200 болни на 10к,а не на 100к …
    • 56
      5678
      4 -1
      14:39, 21 сеп 2021
      Да ама нашите се дупят на евросъюза!!!Точно в това е проблема че слушат и изпълняват,ако не беше в световен мащаб а просто сезонен грип в България даже децата нямаше да са в грипна ваканция!!!Е да ама не сега е различно СЗО направи фармацевтичните компании от милонери в милиардери-цял свят им се кланя и плаща луди пари за отровите им!!!!Пет пари не давам за грипчето и маска не слагам живея си живота на море на планина и къде ли не а страхливците да се крият в кенефа!!!!
    • Ив
      Иван
      4 -4
      15:20, 21 сеп 2021
      Това грипче няма лекарство за него (ефективноста на ваксините не е много ясна) ... лекуват те, но ако не оздравееш сам си пътник. Това грипче вкарва доста хора в болница за дълго време ... ако няма място в болницата и си от тези които не го изкарват леко или средно тежко си пътник, в болницата не че има с какво да те излекуват , но ти дават малко повече време ако може да се излекуваш сам.
      При обикновенното грипче (едни умни хора) са изчислили, че болниците се пълнят при 200/100к , а при това грипче (същите умни хора - които са учили медицина, не като нас ) че опасната зона е 200/10к - доста хора го изкарват тежко и имат нужда от активни мед.грижи.
      Относно мерките ... не дават ефект при условие, че никой не ги спазва. Трябват смислени мерки, които да се спазват и адекватни медицински грижи за болните - и двете неща липсват и затова толкова хора биват не изписвани, а предавани на близките през траурна агенция ...
  • 3
    Иг
    Игльо Спринцовков
    9 -3
    14:44, 21 сеп 2021
    Добре де, аз искам да си сложа ваксина, но ме карат да се подпиша, че е на моя отговорност. Искам отговорността да се носи от медицинските институции, ако ми се случи нещо лошо след ваксинацията.
  • 4
    Га
    Габито
    8 -1
    14:49, 21 сеп 2021
    Защо дебеланите в Хасково не се обличат с подходящи за тях дрехи, а носят клинове и им се очертават целулитите и висящите сланини и месища? Недейте бе, жени грозно е.
  • 5
    Ха
    Хасково
    3 0
    20:27, 21 сеп 2021
    Скоро ще минем в синьо-вишневата зона, касае се до дни!
    • Ar
      Area 51
      2 -1
      21:50, 21 сеп 2021
      Приятно прекарване в новата зона !
  • 6
    N1
    N1
    0 0
    00:33, 29 сеп 2021
    Вече сме номер едно в света по смъртност, положението е критично, а само си вижте малоумните коментари под всички статии за вируса. С “ Всичко е измама” я докарахме дотук, ако не сте разбрали, скъпи философи!
Последни новини