Шарапова смаза Пиронкова на US Open

Провеждащата един от най-слабите си сезони в женския професионален тенис Цветана Пиронкова претърпя тежко поражение от Мария Шарапова в мач от първи кръг на последния за сезона турнир от Големия шлем “Ю Ес Оупън”.

Най-добрата ни тенисистка загуби от бившата №1 в света с 3-6, 0-6 след само 73 минути игра, без да окаже каквато и да е съпротива на бившата №1 в света. В първия сет Шарапова направи три пробива и затвори частта след 40 минути. Още по-сериозно предимство рускинята имаше във втория сет, в който взе началното си подаване, след което проби сервиса на пловдивчанката и поведе с 2-0. До края Шарапова доминираше напълно и не остави никакви шансове дори за почетен гейм на Пиронкова, която беше нищо повече от спаринг-партньор на именитата си съперничка.

При 5-0 руската тенисистка имаше три мачбола при подаването на Цветана и се възползва от последния от тях, за да сложи край на мъките на първата ни ракета.

С това българското участие на Ю Ес Оупън приключи, а Шарапова очаква следващата си съперничка след убедителна победа. Досега в единствения мач между двете Пиронкова загуби от Шарапова в два сета на турнира на клей в Истанбул през 2007 г.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини