Престъпна схема рискува да остави Пловдив и Асеновград без градски транспорт

Служители на Областна дирекция /ОД/ на МВР-Пловдив, съвместно с Държавна агенция "Национална сигурност", извършиха успешна реализация, при която бяха пресечени незаконосъобразни действия, свързани с финанси и се предотврати риска Пловдив и Асеновград да останат без градски транспорт. Това каза пред журналисти началникът на Икономическа полиция в Пловдив комисар Славчо Алексиев.

Той уточни, че с това се предотвратява и източването на общински и държавни средства, предназначени за подпомагане на градския транспорт.

Изявлението беше във връзка със задържаните вчера шест лица, двама от които са управители на транспортни фирми, а останалите - служители на общините Пловдив и Асеновград. Първите са задържани за документни измами, а другите - за длъжностни престъпления. Всички те са с мерки за неотклонение "парична гаранция".

Алексиев добави, че разследването се е провеждало повече от една година

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев каза, че успешната реализация се дължи на структурна и кадрова промяна в Икономическа полиция, извършена с цел повишаване капацитета на тази служба. Само през последните месеци тази структура има шест успешни реализации и по думите на Балев, ще продължава да бъде безкомромисна към прояви на корупция, независимо от кой и на какво ниво.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини