Отвлечен германец е открит мъртъв в Добричко

Тялото на отвлечен преди два дни германски гражданин е открито днес в село Соколово, Добричко.

Убитият мъж е живеел в селото заедно със съпругата си.

Тази сутрин полиция е отцепила периметъра около къща, която обитава заподозрян в престъплението - също чужд гражданин.

Двама германци са отвлекли и убили свой сънародник в Добричко, стана ясно по време на брифинг на Окръжната прокуратура. По информация на прокуратурата жертвата е била отвлечена преди два дни. Извършителите са двама мъже Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син. 

Около 22:00 часа съпругата на мъжа получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

Областната дирекция на МВР-Добрич със съдействието на ГДБОП и ДАНС са предприели незабавни действия по издирването на мъжа, като в резултат е разкрито убийството. Имаме всички данни да смятаме, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп е всъщност за прикриване на убийството, заяви Владимир Чавдаров.

На въпрос дали жертвата и извършителите на престъплението живеят в балчишкото село Соколово, държавният обвинител отговори утвърдително, като посочи, че всичките имат постоянно местожителство.

В момента активно се събират доказателства както за начина на извършване на престъплението, така и за участието на всеки в самото деяние. На този етап смятаме, че единият е извършител, а другият - помагач. Назначени са всички възможни съдебно-медицински, технически и други експертизи, като се изследва мотивът за убийството, поясни прокурорът. Бащата и синът днес ще бъдат задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за вземане на мярка "задържане под стража", каза Чавдаров.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ту
    Турчоляка
    3 0
    18:02, 22 окт 2021
    Тия ГЕРМАНЦИ да не са от нашите балкански индийци с германско гражданство
Последни новини