Откриха близо 3 кг марихуана в Порше Кайен

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа български гражданин за опит за контрабанда на марихуана през граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от държавното обвинение.

Мъжът е арестуван на 24.10.2021 г. Тогава той пристигнал на границата с лек автомобил Порше Кайен, пътувайки от България към Турция. Водачът бил сам в колата. Превозното средство е отклонено за извършване на щателна митническа проверка. В озвучителното тяло за ниските честоти (субуфер), митническите служители открили вакуумирани 19 полиетиленови плика, в които имало суха зелена листна маса. При извършения полеви тест, сухата маса реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 2,820 кг и е на стойност 11 280 лева.

По делото се извършват действия по разследването. Водачът на автомобила е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.Д.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 0
    11:59, 26 окт 2021
    Жалко,че сега няма какво да продават.Те пък ще затворят баровете.Инъче са големи чалъмджий.
Последни новини