5 починали с коронавирус и 141 заразени в Хасковско

141 нови случая на коронавирусна инфекция са диагностицирани през изминалото денонощие в област Хасково, съобщиха от Областния оперативен щаб. Новите заболели са от всички 11 общини.

Към момента 207 души са хоспитализирани в болници в региона.

Сред новозаразените са учител от ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград, като контактни под карантина са 21 ученици от 2 „г“ клас. С коронавирус е ученик от 8 „б“ клас от ПМГ в Димитровград, карантинирани там са 23 ученици. Положителен тест е да и ученик от 12 „а“ клас от ЕГ „Асен Златаров“ в Хасково, под карантина са поставени 21 ученици и 1 учител. Още един ученик е с положителен тест - от 8 „а“ клас от ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ Хасково, под карантина са 23 ученици и 1 учител.

Трима потребители, санитарка и медицинска сестра от Дом за стари хора в Ивайловград са сред новодиагностицираните с COVID-19. Продължена е карантината на 10 потребители и 14 души персонал.

Починали са 5 жители на областта – мъж на 74 г. и жена на 70 г. от община Хасково, мъж на 81 г. от община Харманли, жена на 83 г. от община Димитровград и жена на 79 г. от община Минерални бани. Всички те са имали придружаващи заболявания.

От началото на пандемията в област Хасково от COVID-19 са заболели 13 691 души, излекуваните са 10 488, а починалите са 880.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (43)

  • 1
    Si
    Sisa
    28 -23
    08:45, 27 окт 2021
    Къде се скри Румен Радев ?Него май повече го е страх да излезе и успокои хората. Не виждали какви чудеса стават в държавата?
    • ^
      ^
      31 -13
      08:59, 27 окт 2021
      Мунчo е мухльо под чехъл.
    • Хс
      хс
      2 -2
      15:41, 27 окт 2021
      Тои излезе и заплаши със затвор или по новговор локдаун ако не се набодем всички.
      Тези горе се скъсаха да си вадят фалшиви сертификати и да се бодът наужким,а за простолюдието остава отровата.
  • 2
    Jh
    JHB
    17 -13
    09:07, 27 окт 2021
    Мунчо се подготвя за затвора след изборите.
  • 3
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • /\
      /\
      16 -10
      09:47, 27 окт 2021
      Президентът е смахната *****.
    • Ха
      ха ха
      5 -9
      09:51, 27 окт 2021
      Не знам армията дали ще изкара, обаче Руменчо да с... Виж коментара
    • :)
      : )
      11 -8
      10:04, 27 окт 2021
      Тя го eбе с изкуствен пенис.
    • Да
      Да
      4 -2
      11:00, 27 окт 2021
      Ти ако си мислиш те армията няма и теб на наебе ако те срещне по пътя.В Австралия първо бият и после гледат дали имат зелен чорап.Не знам дали ще си умираш от кеш набоден приебан и набъхтан
  • 4
    Съ
    Съученечка
    16 -10
    09:53, 27 окт 2021
    Нещата стоят по по различен начин отколкото са представени тук. Аз съм една от карантинираните здрави. Относно Езиковата гимназия и карантината на нашия клас, нашата съученичка, която е с положителен тест е напълно здрава! Трябвяше да се явява на състезание и преди състезанието им е правен тест на всички и нейният дава фалшиво положителен резултат. Затова сега целият клас и госпожата е карантиниран. Всички сме абсолютно здрави! Няма никой сополив, хремав или настинал. Това е здравен фашизъм!
    Ако всичките им болни и карантинирани, които пълнят статистиките и всеки ден съобщават по медиите са като нас... нямам думи!
    • За
      Завършил
      10 -17
      10:05, 27 окт 2021
      Много си малка да говориш за фашизъм.Дипломирай се... Виж коментара
    • Ба
      Бай Иван
      8 -12
      10:54, 27 окт 2021
      Ти булка не си съученичка, а дърта ативаксърка! Виж коментара
    • 66
      666666
      8 -6
      12:23, 27 окт 2021
      Много си право мило дете!!!И аз все повтарям, че тази статистика е фалшива,че всичко е за пари и чак сега когато виждат че и за ваксините ги лъжат тогава повечето вече осъзнават ,че съм бил ПРАВ!!!С ваксина или без който ще се разболщва ще се разболява!!!Едни ще го изкарат на крак други малко по-тежко трети ще си отидат от този свят!!!!Свалете всички мерки оставете хората да живеят нормално и за месец два като при всеки грип всичко ще прилкючи!!!!Тези с ваксините уж трябва да го изкаарат по-леко ха дано ама надали!!!!Едно е сигурно ще го изкарат задължително!!!!
  • 5
    Та
    танцьор
    12 -16
    10:11, 27 окт 2021
    Г*н Кадиев и Димитрова, да поведат хорото в инт. о... Виж коментара
    • ¥
      ¥
      13 -12
      10:24, 27 окт 2021
      Ти вярващ ли си, ваксиниран шантав педераcт ?
  • 6
    Че
    Четящ
    15 -4
    10:13, 27 окт 2021
    Автоцензурата и страхът от уволнение сред лекарите ще доведат до сериозни последствия 
    След като става ясно, че лекарите са свидетели на толкова много нередности, изниква въпросът защо повечето не се обявяват против масовата ваксинация срещу Covid-19? Защо не изнасят информацията за страничните ефекти след ваксина в публичното пространство, а оставят всичко това да се превърне в публична тайна, за която всички знаят, но никой не действа за разрешаването на проблема? 
    Както се очаква, голяма част от тях, видно и от самия запис, подкрепят ваксинацията срещу Covid-19 и си затварят очите за случващото се само защото се надяват по този начин пандемията да приключи по-бързо – довод, който предвид всички налични факти, е неоснователен. Част от здравните лица смятат, че след като работят за правителството, най-важното е да следват политиките и протоколите в болницата, без оглед на последствията. Други медицински работници следват поставените правила от страх, че ще загубят работата си.
    • Ди
      димо
      0 -3
      15:45, 27 окт 2021
      В грешка си.Информацията за страничните ефекти се изнася и дори ограничено се отчита в европейските статистики.Проблема е,че медиите само съобщават един път или излиза в специализирани издания.Пропагандата обаче скрива всичко останало.
      Примера е как въпреки,че съобщават как най ваксинираните държави сега са най заразени,но пък на едно такова съобщение ще се появят 100 сърцераздирателни статии как някой не можел да диша,семейство загубило баща,как били пълни отделенията и т.н.
      Напомням,че след германската истерия за препълнени коотделения, властите излезнаха и казаха,че били сгрешили,нямало препълване.И това мина ей така. :)
  • 7
    Ми
    Мислещ
    15 -15
    10:21, 27 окт 2021
    Ваксинирах се и още не ми е пораснал трети крак. На всички , които реват за свободата си да не се ваксинират, ще им кажа , че и аз държа на свободата си да им счупя тъпите тикви , ако заради тях си отиде мой близък.
    • Зн
      знаещ
      8 -15
      10:27, 27 окт 2021
      Ще се радвам, ако близките ти изпукат, говедо. Виж коментара
    • Да
      Да
      9 -5
      10:56, 27 окт 2021
      Първо твоят близък ако е ваксиниран не би трябвало да се страхува всксината пази и дава сили близки до тези на супермен.Аз все още не съм чувал здрав човек да зарази някой с нещо срещу което е имунизиран.Логика така че туй твърдение си го навираш в задника.То е за сляпо вярващи идиоти в телевизора.Ако толкова държиш да се сбиеш с някой да си пробваш супер силите мога да ти дам едно адресче.Поражения от кофит няма да имаш но доста счупени кости ще има по теб.Така че си предпазен дерзай друг е въпроса до къде може да те доведе глупостта
    • Mi
      Mira
      9 -6
      11:23, 27 окт 2021
      Аз видях как мой близък след ваксинацията премина през ада разболя се две седмици след слагане на ваксината,последваха кръвоизливи , изписване с уж отрицателен тест, още същата вечер инсулт пак положителен тест две седмици пак в болницата /Благодаря за грижите на екипа от Нервно отделение/, и си отиде от този свят. Като прибавя и неправилно лечение и недобро отношение към болните в едно от отделенията в които лежа.
      Как за вярвам на точно тези ваксини,при наличието на толкова странични прояви.
      А на вас ви желая бъдете здрав ,уважавам вашият личен избор ,но и вие уважавайте моя и на другите които отказват да се ваксинират.
  • 8
    Ве
    Венци
    10 -8
    10:31, 27 окт 2021
    Тези двамата генерали Борисов и Радев ни отделят от ЕС и НАТО - ставаме изолиран режим заради единия боклук от Банкя и заради другия умник, който със сладки приказки омайваше хората, за да вземе властта на Бойко ! Целта на Радев беше точно тази - да си присвои властта на Борисов - и затова му помогна Слави Трифонов ! Не може да има затваряне при наличие на зелен сертификат - това ще бъде уникален случай на света. Заради Румен Радев България реално не е член на ЕС ! Аз съм гласувал за него, но не на първия тур. На втория тур не трябваше изобщо да гласувам. Народът не гласува "за" Радев, а гласува "против" Цачева !
  • 9
    Пи
    ПитоПлатено
    6 -3
    10:34, 27 окт 2021
    От край време света се управлявал на принципа разделяй и владей.За да не се осъзнаят масите започнат да мислят и скапят системата.Периодично на една каста привилигировани роби са се давали права и са насъсквани срещу останалите.Египет срещу Рим.черни срещу бели евреи срещу мюсюлмани.социализъм срещу капитализъм сини срещу червени и доста примери.Никога това не е свършвало добре и за двете страни.От цялата работа печалбата отива в този който играе шаха.Просто племе сме лесно се манипулираме.Напоследък имам една мечта която си проектирам.Да отворя сутрин прозореца и да видя на изток вместо изгрев ядрени гъби.Всичко да свърши за бедни богати идиоти и умни.Тези които останат да се върнат в пещерите.Да има мир любов радост ако успееш да запалиш огън.Отвън да се разхождат съблезъби тигри мечка гризли и катерицата с лешника.Аз нямам какво да губя всички материални идиоти да му си мислят
    • Бе
      Бен Гън
      2 0
      14:09, 27 окт 2021
      Подкрепям те, но аз гледам за гъбите на запад.
    • Им
      Имаш какво да губиш
      1 -2
      21:37, 27 окт 2021
      живота си, любимите си хора, кучето, съседската котка дето влиза в твойто мазе да лови мишки, въздуха и водата, но за другото си прав - от римско време още "divide et impera"
  • 10
    99
    999
    6 -5
    10:41, 27 окт 2021
    Гласувай за Герджиков с нежната физиономия, куклата на конци които ГЕРБ му ги дърпат, човек без собствено мнение. А пък за Л. Панов просто нямам думи само от право и от схеми разбира.
  • 11
    Пр
    Преди изборите е нужно
    4 -3
    10:58, 27 окт 2021
    смирение на управляващите. Да почакат две седмици и тогава... да оставят следващото правителство да реши. Това е политическата логика. Радев беше избран с 80 %, сега ще вземе не повече от 51 %, ако спечели... Аз гласувам с № 5 за самостоятелна българска външна и вътрешна политика, против брюкселския диктат, и за връщане на нормалността.
    • Гл
      Глупости
      4 -4
      11:06, 27 окт 2021
      Няма да вземе 51 сам се поряза ще иде на балотаж и там народната любов ще го съсипе.На миналите избори се видя народа гласува не за Румбата а против Цецка.Ако самоуверения Боко беше измислил нещо по стойностно в момента Румбата щеше да е известен само в Чешнигирово.От народната любов никой не е избягал
  • 12
    За
    закрити помещения
    8 -4
    12:43, 27 окт 2021
    Във всички игрални зали в града се допускат клиенти без сертификат и е пълно с хора преди малко обиколих залите в центъра на града никъде не ме питаха за сертификати Уинбет , Ефбет... Къде са проверяващите
    • 66
      666666
      3 -4
      14:42, 27 окт 2021
      Дърт комунист комарджия!!!!Аман от будни граждани като теб!!!!
    • Ро
      Ротативки
      3 0
      15:09, 27 окт 2021
      Играят на машинките
  • 13
    Ми
    Мислещ
    2 -7
    12:55, 27 окт 2021
    Знаещ , това което казваш , ще ти се върне тъпкан... Виж коментара
    • Ал
      Ало
      6 -2
      13:33, 27 окт 2021
      Болярово етаж над Калфов такива като теб приемат без сертификат.Там можеш да си приказен герой вещица на Аладин лампата Наполеон Хитлер и който искаш да си в реалния живот си просто едно кравешко дрис изпълнено със страх и чувство за прецаканост
  • 14
    Пр
    Прочетах
    4 -2
    13:20, 27 окт 2021
    Прочетох всички коментарий. Искам да коментирам, но нямам думи !
    • Ал
      Ало
      4 0
      13:34, 27 окт 2021
      Замълчи замълчи
    • ••
      • •
      3 0
      17:41, 27 окт 2021
      Напиши някоя псувня, да се впишеш в атмосферата.
  • 15
    Си
    Сиси
    5 0
    13:53, 27 окт 2021
    Дори някои от докторите от това така наречено Нервно отделение, се крият когато близък поиска информация за състоянието на болния. Или пък санитарката ще ви каже, че в момента не е в сградата, или отсъства. Защо ? Страх ли ви тресе и вас, така ли пише в Хипократовата клетва, в която сте се клели. Бъдете достойни и казвайте истината, такава, каквато е, без да се страхувате от шефовете си, че ще изгубите работата си. Доказалият се професионалист винаги ще си намери работа. Или още робувате на "Мълчанието е злато". Не сте застраховани от "смъртната" диагноза. Много хора си отидоха от това бездушие. Вечна им памет ! За съжаление, малко са истинските лекари, на пръсти се броят. Осъзнаваме, че пандемията е проблем от световна величина и сте принудени на това "мълчание ". Жалко !
  • 16
    Ра
    Рабтата бозук
    4 -2
    13:55, 27 окт 2021
    Ей, измряха 100 годишните, заради този вирус, ей! Е, не всички, само болните, но пак си е загуба.
  • 17
    Бо
    Бозук
    2 -4
    14:53, 27 окт 2021
    Вярно е, "измряха 100-годишните, заради този вирус..", но се радвай да не измрат и под 100-годишните - на по 20, 30, 40 г., и т.н., че тогава наистина "Рабтата бозук". Слагайте качулките, и дерзайте ! Адът е близо.
    • 66
      666666
      1 -2
      17:46, 27 окт 2021
      Мазето или тоалетната ти е по-близо!!!Сам избери къде да се скриеш!!!!На мен не ми пука за теб Бозука!!!Не забравяй да се запасиш с хляб кисело мляко и т.хартия!!!
  • 18
    Дд
    ддд
    3 -1
    15:47, 27 окт 2021
    Това на снимката какво е? Прилича на разрушена сграда,но пише,че е някакво отделение и жена с престилка влиза вътре!
  • 19
    Ва
    Ваксиниран
    2 0
    21:54, 27 окт 2021
    А пък на мене хич не ми пука.
  • 20
    Ва
    Ваксинирана
    2 0
    21:54, 27 окт 2021
    А пък на мене ми е през оная.
Последни новини