Париж забрани френската целувка

В континентална Франция до момента са регистрирани само три смъртни случая от свински грип

Беглата целувка по бузата, която французите си разменят, за да кажат "Здравей" или "Чао", е изложена на риск от една глобална заплаха - свинския грип.

Някои френски училища и компании, както и "гореща линия" на министерството на здравеопазването съветват учениците и служителите да избягват светския ритуал поради опасения, че пандемията може да го превърне в "целувка на смъртта" или най-малкото да причини заболяване с наближаването на зимата.

В континентална Франция до момента са регистрирани само три смъртни случая от свински грип. За децата в две училища в град Гилвенек, в западната област Бретан, първият урок за годината бе изнесен от представители на местните власти: не целувайте вече по бузите учителите и останалите ученици.

Сайтът на здравното министерство за пандемията препоръчва въздържане от "пряк контакт" с хора, "да не се целуват, стискат ръце или галят по лицето" други хора, особено болни. Той съветва гражданите да спазват минимум еднометрова буферна зона или да носят маски, ако това не е възможно. Вирусът на свинския грип уби най-малко 2837 души, откакто се появи за първи път тази година в Мексико и Съединените щати, съобщи Световната здравна организация (СЗО). /АСН

Източник: hapcheto.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини