Израелският консултативен съвет препоръча ваксинирането срещу коронавируса на деца от 5 до 11 години

Израелският съвет, консултиращ правителството относно коронавирусната пандемия, подкрепи ваксинацията с препарата на Пфайзер/Бионтех на деца на възраст между 5 и 11 години, предаде Ройтерс. Очаква се министерството на здравеопазването да се съобрази с тази препоръка и да започне ваксинационната кампания този месец.

В САЩ Агенцията за храни и лекарства разреши спешното използване на този препарат за същата възрастова група при 10-микрограмова доза. По принцип на всички над 12 години се поставя 30-микрограмова доза от препарата.

Пфайзер и Бионтех казаха, че ефективността на тяхната ваксина срещу коронавируса при клинични изпитания с деца от групата 5-11 години е 90,7 процента.

В Израел има 1,2 милиона деца на възраст 5-11 години при население от 9,4 милиона души. 4 милиона израелци вече са получили бустерна доза от препарата на Пфайзер/Бионтех

Правителството прие стратегия, наречена "Живот с Ковид" и остави отворени училищата и икономиката до голяма степен сега в разгара на четвъртата вълна на заразата, разчитайки на бустерните ваксинации, задължителното носене на маски и механизма на зеления сертификат в борбата с вируса.

В момента активните случаи в Израел са 6450, като 147 (2%) са в тежко състояние. Вчера новите случаи в страната са 279, починали са трима.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Че
    Четете
    0 0
    16:29, 11 ное 2021
    Помнете словото, което ви казах: Слугата не е над господаря си. Ако Мен гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят.
    Йоан 15:20
Последни новини