Димитровградско предприятие с приз "Работодател на годината"

Изображение 1 от 2

    Въпреки обществените нагласи в Димитровград, по отношение на ТЕЦ-Марица 3 АД, димитровградското предприятие взе приз за РАБОТОДАТЕЛ НА ГОДИНАТА за 2021г., в категорията „Работодател на годината със значим принос за осигуряване на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“.

    Негативното мнение в обществото по отношение на местната топлоцентрала е във връзка със замърсяването на въздуха в бригадирския град със сажди/пепел и серен диоксид. Само 2 дена преди ТЕЦ-а да получи наградата, бе организиран протест, който бе с крайна точка портала на централата, с искания от протестиращите за по-чист въздух в града.

    Наградата е дадена днес на онлайн церемония от Заместник министър-председателя на РБ и Министър на ТСП, г-н Гълъб Донев. Отличието се връчва за най-много назначени на работа лица през 2021г. в регион Хасково, Кърджали и Ст. Загора. До назначението на работниците се стигна, след като от май месец тази година ТЕЦ-а излезе от студен резерв и започна да работи за свободния пазар, където цената за електричеството скочи в пъти, като това е довело и до нуждата от работна ръка. На церемонията е било отбелязано, че назначените безработни лица от регионален трудов пазар са най-много на брой из между всички региони в България. Още повече, че периода, през който това се случва, е белязан от масови съкращения на работници и служители, в следствие на кризата с COVID-19.
    От предприятието отбелязват, че общият брой на назначените от ТЕЦ-Марица 3 АД и дъщерното му дружество Марица Енерджи ЕООД, са над 180 души, каkто и че средната заплата през 2021г. е около 1400лв. От топлоцентралата подчертават, че около 96% от работещите са жители на Димитровград. Ръководството на дружеството си е поставило амбициозната цел през 2022г. да разкрие значителен брой нови работни места, като отново по-голямата част от тях ще бъдат безработни от регионалния трудов пазар.

    От нашата медия се надяваме, че след обявения ден преди протеста планов ремонт в предприятието, то ще има възможност да се нареди и за приз за екологична топлоцентрала и замърсяванията на въздуха в Димитровград със сажди и серен диоксид ще престанат. Към момента ТЕЦ-Марица 3 АД се счита за основен замърсител на атмосферния въздух с вредния за живите организми серен диоксид, както и с пепел и сажди посипващи се в града.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ха
      Ха-ха
      6 -1
      20:48, 7 дек 2021
      За едни сватба, за други брадва!
      • 12
        123
        4 0
        08:55, 9 дек 2021
        Затворете Химкомбината.
    • 2
      Сп
      Според мен
      6 -3
      21:19, 7 дек 2021
      Платена публикация !
      • Ти
        Тити
        4 -1
        09:15, 8 дек 2021
        Видях новината и в другите новинарски сайтове, там само са пуснали само хвалевствените слова на теца, тук поне коментират и защо е черен в очите на димитровградчани и няма как да се зарадваме на наградата им
      • Ку
        ку
        1 0
        08:56, 9 дек 2021
        Стига глупости! А някой помни ли че Ковачки не плаща с месеци заплати?
    • 3
      Мн
      Мнение
      5 0
      07:49, 8 дек 2021
      А приза по замърсяване кога ще им бъде връчен , или господа министри за него няма нищо под масата.
    • 4
      Ди
      Дичо
      4 0
      15:38, 8 дек 2021
      Колко пари струваше този приз на Ковачки.
    • 5
      Fe
      fen
      3 0
      19:54, 8 дек 2021
      Много бързо,дойде,,промяната''.
      • Ку
        кух
        1 0
        08:57, 9 дек 2021
        Е са че ви променят!
    Последни новини