Изтече пълният текст на споразумението за правителство

Документ с пълния текст на проектоспоразумението за бъдещето правителство, което "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" трябва да подпишат, изтече в интернет днес. Публикува го сайтът "Монитор" - ТУК.

Подписите няма да бъдат поставени днес, но разговорите са на "финалната права". Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който отиде на спешна координационна среща с останалите лидери, след като социалистите поискаха промяна в текстовете на законодателната програма.

На няколко пъти вече от "Продължаваме промяната" заявяват, че ще предложат следващият премиер и двама вицепремиери. При партията на Кирил Петков и Асен Василев отиват министерствата на образованието, здравеопазването, вътрешните работи, отбраната, транспорта и културата. Ще имат и министър на растеж и иновации.

Всяка една от партиите ще има вицепремиер. "БСП за България" ще предложи министрите на труда и социалната политика, на икономиката и индустрията, на земеделието и на туризма.

За "Демократична България" договорката е за министерството на правосъдието, околната среда и електронното управление. Като министърът на МОСВ ще бъде и вицепремиер.

Партията на Слави Трифонов "Има такъв" ще предложи министри на енергетиката, външните работи, регионалното развитие и спорта.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Га
    Гандалф Сивия
    5 -3
    22:19, 9 дек 2021
    Тази коалиция ще убие България.
  • 2
    А
    А
    3 -2
    07:25, 10 дек 2021
    След като колонизират съдебната власт , под предтекст реформи.Тогава няма да има спирачки .
    • Ян
      Янков
      3 -4
      11:20, 10 дек 2021
      А вие доволен/а ли сте от сегашната съдебна власт?
      Нормално ли ви се струва ,издаването на присъди - ако вобще има издадени такива?
      Живеем в най-опрасканата държава, благодарение на един доказан престъпник и убиец - всичко друго ще бъде по-добро от сегашното ни положение.
  • 3
    Xo
    Xo xo xo
    3 -1
    13:42, 10 дек 2021
    Блажен и са вярващите. Отрезвяването ще доиде когато блокираните престъпни капитали се раздвижват отново а българите ще усетим новия либерал комунизъм
  • 4
    Ст
    Станко
    2 0
    10:53, 11 дек 2021
    Скучен и непосещаем сайт! Ограничаването на коментарите,господа не значи ,че хората нямат мнение!Имат и още как,защото политиката е навсякъде в живота и от нея не може да се избяга!
Последни новини