Кой е Божидар Божанов - първият министър на електронното управление

Божидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, oсновател на компания за информационна сигурност. Роден е в Бургас, израснал в Димитровград и живял в София и Амстердам. В момента живее в София, където с половинката си отглеждат двугодишния си син.

Има значителен опит в изграждането на електронното управление, като в ролята си на експерт е участвал в подготовката на редица законови изменения и стратегически документи. Член е на изпълнителния съвет на "Да, България!" и на тематичната работна група за електронно управление и административна реформа. 

Завършил "Голдсмитс Колидж", част от лондонския университет. Бил е част от групата на ИТ експерти "Общество.бг", работеща за изграждане на по-добри дигитални инструменти за комуникация между държавата и гражданите. Активно участва в промотирането на електронното управление.

Казва, че вярва в това, че електронното управление е инструмент за постигане на много стратегически цели в управлението на публичния сектор – намаляване на корупцията, намаляване на бюрокрацията, повишаване на прозрачността. Електронното управление може да се случи с правилната комбинация от експертен капацитет и политическа воля и поради това Божидар смята да работи както за промяна на законодателството, спиращо въвеждането на електронно управление, така и за премахване на всички административни и процедурни пречки пред реалното му въвеждане.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Божо Мазнокосия е един натегач, зубър-хюмне от ПМГ Димитровград. Неприятно лице, леко подло, винаги е бил неприятен с присъствието си. Избрал да се развива в България, понеже зубраческия му интелект не позволява това в Амстердам или Великобритания. Сега ще захлеби малко, после е довиждане, след 4 години прокуратурата да се самосезира и да направи проверка на имотното му състояние. И финансовото му от встъпването му в тежест на държавата. Пардон в длъжност на държавата. В Туитър редовно е усмиван за неадекватното си поведение.
Последни новини