Георги Гьоков: Обществото няма да приеме нищо друго, освен замразяване на цените на тока

Кандидат за социален министър от квотата на БСП е Георги Гьоков. Роден през 1961 година, има инженерно образование и е депутат от БСП в последните 6 парламента. Част е от тясното ръководство на партията в рамките на председателството на Корнелия Нинова, която подаде оставка като партиен лидер, но от днес е номинирана за вицепремиер.

Като депутат Гьоков е работил за преизчисляване на пенсиите, еднократни детски помощи и намален ДДС за основни храни.

След като беше номиниран за министър и разговаря с евентуалните си бъдещи колеги, Георги Гьоков заяви:

„Искам да кажа, че обществото няма да приеме нищо друго, освен замразяване на цените на тока. И ние ще полагаме усилия в тази посока - да бъдат замразени за битовите потребители и за малките предприятия, малките и средни фирми, защото бизнесът не по-малко страда от високите цени на тока. Кирил Петков продължи и в тази посока като каза, че мандатът на голяма част от членовете на Комисията по енергийно и водно регулиране е изтекъл и с подмяната и намирането на подходящите хора ще се намира решение“.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хр
    Хроника
    5 -1
    08:23, 12 дек 2021
    Абе нашия нали бяхте лява партия начело с Корнелия и защо приехте с новите си партньори анархо либералния модел на управление и подписването на истанбулската конвенция? Истанбулската конвенция ли е най важния приоритет, който трябва да свършите или без нея няма евро пари?
  • 2
    11
    1111
    6 -1
    09:11, 12 дек 2021
    Курнелата нали подаде оставка но...... пак налапа кокала.Ще приеме не само истамбулската конвекция но и голям магарешки ще поеме само да е във власта.

Още новини

Последни новини