Отличие за ръководителя на екипа, направил одита на "Автомагистрали" ЕАД

По случай професионалния си празник днес Сметната палата връчи награди на най-добрите свои одитори за 2021 г., както и награда за институция - партньор на Сметната палата.

В централата на Палатата беше представено и юбилейното издание "Сметната палата и напредъкът на България", с автор Кирил Вълчев, генерален директор на БТА. Изданието съдържа осем интервюта, посветени на 140 години от създаването и 25 години от възстановяването на Сметната палата. Интервюирани са настоящето ръководство и всички досегашни председатели на Сметната палата, както и членът на Европейската сметна палата Илиана Иванова, директорът на Института за исторически изследвания към Българската академия на науките доц. Даниел Вачков. Книгата е публикувана от издателството на БАН.

Наградите на Сметната палата се дават за принос в развитието и популяризирането на дейността на институцията и са в два раздела - за работещи в Сметната палата и за партньори на Сметната палата.

През 1880 година Народното събрание приема закона за Сметната палата и поставя началото на одитния контрол. През 2000 година 20 декември е определен за професионален празник на нашата върховна одитна институция, каза председателят на Сметната палата Цветан Цветков. На церемонията присъства и Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата.

Одитор на годината стана Детелина Хаджиева. Награда получи и Екатерина Перчева, за ръководител на годината. Отличие взе и Бисерка Георгиева, ръководител на екипа, направил одита на "Автомагистрали" ЕАД.

Отличието за партньор на Сметната парата получи директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) Стефан Белчев. За мен е трогателна награда, това е признание за факта, че ние от АДФИ излизаме от ретроградието, за да се насочим към обществото, да покажем какво точно работим и да бъдем в синхрон с останалите институции. Вие винаги можете да разчитате на нашата подкрепа, каза Стефан Белчев.

Авторът на книгата, Кирил Вълчев, посочи, че това наистина е книга за напредъка на България и разказ за Сметната палата. От този разказ виждаме две неща - колко е важно да изброиш имената, макар и от различни политически сили, и как всеки от тях е надграждал. Истинският напредък минава през това да стъпваш на раменете на предходните и да работиш заедно с тези до теб, каза Вълчев. Надявам се, че всички сме узрели да знаем, че промяната означава напредък - да надграждаш, без да разрушаваш, каза още Вълчев. Той изрази учудване, че в парламента не се обръща внимание на докладите на Сметната палата. Във вашата работа трябва да носиш Бог в сърцето си. Първото нещо е да имаш здрав разум, а второто е да бъдеш почтен и честен човек, посочи Кирил Вълчев. От тази книга става ясно, че България има славни традиции, каза още генералният директор на БТА.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини