Приютът за бездомници в Хасково не отвори врати

Приютът за бездомници в бившата баня в хасковския квартал „Република“ засега не е отворил врати тази зима. На този етап няма предложение за задействане на социалната услуга, казаха от община Хасково след запитване на Haskovo.net по повод сигнал на хасковлия, който може да видите тук.

Причината е, че няма заявители. 

През предходните зими бившата къпалня приемаше бездомници. Последно Центърът за временно настаняване за бездомни лица в град Хасково работеше от 01.12.2020 г. до 31.03.2021 г. Миналата зима в него бяха настанени 7 нуждаещи се от подслон. Бяха назначени на граждански договор трима пазачи и един хигиенист. Стойността на разходите бе в размер на 12 800 лв. за ток, вода и граждански договори, информираха от община Хасково.

Сега, с помощта на Дирекция „Социално подпомагане“ – Хасково, лицата могат да бъдат настанени в центъра за временно настаняване в Димитровград.

За тази календарна година трима от тях са с подслон: един от бездомните е настанен в общинско жилище, като си е намерил и работа; втори живее при приятел; трети е настанен в село Нови Хан при отец Иван. Останалите бездомници не са заявили, че имат нужда от такъв вид услуга. Те могат да заявят желанието си в ДСП и едва тогава община Хасково да задейства процедура за отваряне на приюта, но на този етап това не е необходимо, казаха от кметството.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Нашите квартални жители се подмиват на двора с чайници и ибрици на когото не са спрели водата от веика-то. Кмета да вземе и да пусни банята и ще има опашка от желаещи да се изкъпят и теляка да ги обслужи и излъска.
    • На Летище Узунджово ..... И да чистят терена от плевели докато излежават присъдите за участие в ОПГ
  • 2
    Ем
    Ема
    12 -11
    18:43, 22 дек 2021
    Защо един път управниците не помислят за наистина нуждаещите се хора?
    Ужасяваща новина преди Коледа..
  • 3
    По
    попа и ходжата
    11 -6
    20:01, 22 дек 2021
    Новата власт не обича бездомници.
    • Ха
      хасково
      6 -1
      09:06, 23 дек 2021
      А коя е новата власт, че нещо не можах да те разбера?
  • 4
    Пу
    Пурко
    9 -3
    09:26, 23 дек 2021
    За бездомници няма приют, но за бездомни кучета има. За хора се харчат 0 лева, а за кучетата се дават милиони.
    • За
      защо
      3 0
      12:14, 23 дек 2021
      И защо трябва да се противопоставят грижите за бездомни хора и бездомни животни? Грижата за беззащитни е една - или я има, или я няма. Ти на колко хора и животни си помогнал?
  • 5
    45
    456
    1 -1
    13:29, 23 дек 2021
    Който не обича животните, не обича и хората. Всичко останало е лицемерие и празни приказки.
Последни новини