Делото за наводнението в с.Бисер продължава: 13 свидетели болни, 8 са починали

Делото за наводнението в харманлийското село Бисер през 2012 година, което стана след като скъсалият стена язовир Иваново заля населеното място, а придошлата вода отне човешки животи и разруши десетки сгради, продължава.
То е образувано срещу бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова за причиняване по непредпазливост. 
След серия от заседания в Районен съд -Харманли между 4 и 7 януари, стана ясно, че от призованите 88 свидетели 13 не са разпитани, поради подадени молби за наличие на заболяване. Осем от свидетелите са починали, за което от съда е постановено изискване на актовете за смърт от съответната община.
В проведените съдебни заседания бяха приети съдебно – медицинска експертиза на починалите, съдебно – компютърна експертиза и съдебно – геодезическа експертиза. Остава да бъде изслушано и прието заключението по комплексна експертиза за установяване причините за наводнението от 5 вещи лица, което се отлага за следващо съдебно заседание, поради неявяването на трима от тях.
Делото е отложено за разглеждане в съдебно заседание за 28 февруари за разпит на останалите свидетели и изслушване на вещите лица по комплексната петорна експертиза.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    От
    От умрял писмо
    10 0
    15:08, 7 яну 2022
    Каква трагедия беше само!!! Жалко за хората!!! Много рано сте се сетили за делото , има още време , поне изчакайте още толкова години колкото минаха и така всичко да си дойде на мястото, дето се вика , ще отлежат показанията на хората ако още са живи!!!
  • 2
    Об
    Обичайно
    7 0
    21:21, 7 яну 2022
    И накрая заключението , неизвестен извършител и всичко ще приключи !
Последни новини