В 8 пощенски станции приемат декларациите за доходите

Осем пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица през 2021 г., съобщават от офиса на Националната агенция за приходите.

Това са централните станции в Хасково и Димитровград, както и станции по одобрен списък от „Български пощи“ в общините Харманли, Симеоновград, Свиленград, Тополовград, Любимец и Ивайловград.

Служителите на пощенските станции са инструктирани в реда по прием на формулярите. В тях трябва ад се впишат задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и декларации при ползване на дадено облекчение.

Подаването на годишни данъчни декларации на гише извън областния град е вариант, удобен и предпочитан от клиентите на НАП, които все още не ползват електронните услуги на приходната администрация, коментират от офиса в Хасково.

От там напомнят, че най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е през Портала за електронни услуги, с персонален идентификационен код.

Тъй като тази година законовият срок за деклариране и плащане на данъците върху доходите на физически лица – 30 април, тази година е  неприсъствен ден, декларации и данъци ще се приемат до 3 май включително.

Допълнителна информация за подаването на декларации, плащането на дължими суми и ползването на различни данъчни облекчения може да се получи в сайта на приходната агенция www.nap.bg и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена, според тарифите на съответния оператор.

Станциите, в които ще се приемат декларации в област Хасково

6300, Хасково Център,бул. България № 148

6400, Димитровград Център, бул. "Димитър Благоев" № 15

6450, Харманли, пл. Възраждане № 7

6490, Симеоновград, ул. "Раковска" № 5

6500, Свиленград, бул. "България" № 124

6550, Любимец, пл. Трети март № 1

6560,Тополовград, бул. "България" № 60

6570, Ивайловград, ул. "България" № 47

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини