ЦСКА си взе вечното дерби с лекота

ЦСКА победи Левски с 2:0 в 124-то вечно дерби между двата тима в А група. “Червените” надиграха по всички параграфи своя съперник в мача от 6-я кръг на родния шампионат. Момчетата на Ратко Достанич не съумяха по никакъв начин да противодействат на “червените”, още повече, че част от титулярните им играчи (Юсеф Рабех, Зе Соарес, Дарко Тасевски и Живко Димитров) се разхождаха от летище на летище по оста София-Москва.

Любослав Пенев пък заложи на Спас Делев в нападение, но попаденията за символичните домакини реализираха двамата Стояновци – Иван и Костадин, съответно в 15-та и 65-та минути.

Със спечелените три точки ЦСКА излезе начело в класирането на А група, като вече има 16 точки, докато Левски затъна още преди да е преполовен есенния полусезон.

ЦСКА започна много по-активно срещата, за разлика от своя съперник. Разбира се, това се оказа и печелившата тактика, след като в 15-та минута червените поведоха в резултата. Иван Стоянов вкара, след груба грешка в защитата на Левски, която остави съперниковия играч да напредне и прехвърли Георги Петков за 1:0. След това, вместо да покажат искат да променят ситуацията “сините” видимо се стъписаха и не успяха да се ориентират в играта до почивката, въпреки неистовите опити на Ратко Достанич да съвземе момчетата си от своето поле пред резервната скамейка.

Вместо Левски да се съвземе на почивката, феновете и на двата тима, видяха точно обратната реакция. ЦСКА започна много по-мобилизирано второто полувреме, като още в началните минути след почивката сътвори две добри положения, които обаче не успяха да оползотворят чрез Данчо Тодоров и Иван Стоянов.

В 55-та минута Мишел Платини опита отново да зарадва феновете на “червените”, както го направи срещу Фулъм, но ударът му излезе в аут. Само 60 секунди след това дойде и първото малко по-опасно положение пред вратата на Иван Караджов, но ударът на Жоазиньо бе право в стража.

Последваха няколко силни минути за “сините”, но и второто положение, създадено от Ортега и Жоазиньо, бе по-скоро добър подарък за Иван Караджов, който отново игра стабилно. Лекият подем трая съвсем кратко и бе единственият за целия мач. След това ЦСКА отново се активизира и още в 65-та стигна до втори гол в мрежата на вечния съперник. Костадин Стоянов се оказа на точното място и с най-правилото решение след центриране от корнер на Иван Стоянов.

Лошите минути за сините продължиха. Георги Петков спаси вратата си от трети гол в 67-та след удар на Данчо Тодоров, но след това стражът остана да лежи на терена. Вратарят получи контузия в рамото, което наложи под рамката да застане Цветан Димитров, който въпреки добрите атаки на ЦСКА успя да удържи фронта.

До края на мача играчите в червено продължиха да доминират, като само чудото спаси мрежата на сините да бъде напълнена с още някое попадение.

В крайна сметка, феновете на ЦСКА има защо да ликуват след този мач. Любимците им успяха да докажат, че заслужено заемат лидерската позиция, за сметка на слабия Левски.

Състави:

ЦСКА – Караджов, К.Стоянов, Ив.Иванов, Котев, Йордан Минев, К.Янев, Тодоров, Маркиньос (Платини 46’), Ив.Стоянов, Янчев (Морозс 60’), Делев (Тимонов 83’).

Левски – Петков (Цв. Димитров 70’), Генев, Бензукан (Симонович 57’), В.Минев, Балтанов, Сърмов, Жоазиньо, Н.Димитров (Ортега 46’), Йовов, Христов, Топузаков.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини