Най-големият риск за нашата сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили, смята президентът Румен Радев

Най-големият риск за нашата сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили. Не можем да се сещаме за тях само от криза до криза и само от катастрофа до катастрофа. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев в Сунгурларе, където бе официален гост на празника на общината.

В отговор на въпрос за утрешния консултативен съвет и рисковете за България, президентът каза, че трябва да има непрекъснато внимание на най-високо държавно ниво към боеспособността на българските въоръжени сили и посочи, че тези проблеми ще бъдат дискутирани утре.

Запитан трябва ли България да приеме позиционирането на допълнителни американски сили, ако получи предложение за това от САЩ, Румен Радев каза:

"Както знаете България е част от усилията за деескалация, на част от усилията за усилване на източния фланг на Алианса. вече започва съвместната мисия по контрол и охрана на въздушното пространство на територията на България заедно с нашите съюзници от Алианса".

По думите му България е отворена към всички съюзници за участие на техни контенгенти, които да допринесат за запълване на дефицит на способности в нашите сухопътни войски.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Хр
    Христова
    5 0
    14:09, 14 фев 2022
    Тоя загубен президент влезнал ли е по магазините че да види какви цени има и колко плащаме и колко получаваме? Армията от глад и безпаричие ли ще ни пази?
  • 2
    Ба
    Бай Онзи
    2 0
    18:55, 14 фев 2022
    Най големия риск за нашата национална сигурност си ти, боклук.Досега не си доказал . че имаш родолюбие и съпричастност към народа български. Може и да си добър летец( франсетата не ти показаха насрания гащеризон).Ти, ти . боклук нямаш чест и достойнство да бъдеш български офицер.
  • 3
    Па
    Патриот
    0 0
    19:35, 14 фев 2022
    Това е най- слабия президент в българската история. Избран с най- малко гласове, буквално от малцинство от българите, при това при най ниската избирателна активност от всички провеждани избори досега. При тези факти е благоразумно да проявява повече смирение и да намали високопарното говорене.
Последни новини