За пръв път от 2019 г. Григор Димитров изпадна от топ 30 на световната ранглиста

За пръв път от две години и половина Григор Димитров е извън първите 30 на световната ранглиста по тенис. Българинът започва новата седмица като №33, губейки седем позиции спрямо последното обновяване.

Димитров беше извън топ 30 на света за последно в края на август 2019 г. Тогава той стигна до полуфинал на US Open и обратно направи скок от 78-о до 25-о място. След това най-ниският ранкинг на българския тенисист беше №30 през ноември 2021 г.

Спадът в ранглистата се дължи на загубените точки от Australian Open, както и ранното отпадане на турнира в Делрей бийч, където българинът взе само 45.

В топ 10 на света няма промени, като лидер остава Новак Джокович с 8875 точки, следван от Даниил Медведев с 8435. Зад тях са Александър Зверев, Стефанос Циципас и Рафаел Надал.

Във вторник сутрин Димитров започва участие на турнира от сериите АТП 500 в Акапулко. Българинът, който е шампион в надпреварата от 2014 г., ще играе с Максим Креси. Мачът между тях е втори от програмата на централния корт и би трябвало да започне около 3.30 часа.

При победа над Креси българинът вероятно ще срещне Надал. Жребият на българина е тежък, като поте нциално той може да срещне още Матео Беретини и Медведев.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ку
    Кунчо
    2 0
    13:44, 22 фев 2022
    Хайде време е вече да се връщаш в Хасково,стига си харчил кьорави пари на вятъра ,каквото беше, беше, вместо да падаш от селски играчи върни се в Хасково могат да те направят треньор,хем ще свърши някоя свястна работа.
Последни новини