Алековци отбелязаха „Денят на розовата фланелка“

    Тази инициатива  „Денят на розовата фланелка“ започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс измислят да подкрепят приятеля си, като купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.
    Всяка година учениците от ОУ „Алеко Константинов“ отбелязват „Денят на розовата фланелка“ с различни инициативи, с които показват, че са против насилието и тормоза в училище.
    Освен традиционните презентации, ролеви игри и разговори по темата, тази година по-големите ученици гостуваха на първокласниците, за да им разкажат за „Денят на розовата фланелка“ и да им подарят розови балони с послание. Децата от ученическия съвет раздадоха стикери - розови фланелки с надпис „Не на насилието в училище“, изработени от тях, на всички от 3 до 7 клас. По този начин малките ученици се чувстват значими, спокойни и сигурни в училище, а по-големите, отговорни да ги пазят.
    В училищния двор, като любимо място за игра, ученици от 4 клас закачиха по клонките на храстите розови панделки с позитивни послания. Отново навън петокласниците изпълниха красив флашмоб, като пуснаха розови балони във въздуха и образуваха с телата си сърце, символизиращо съпричастност към мотото на деня.
    Отбелязването на този ден всяка последна сряда от месец февруари ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да се постъпваме ако разберем, че някой ученик е тормозен от друг. Защото има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини