25 жени и деца от Украйна ще бъдат настанени в хотел до Димитровград

Областният управител на област Хасково Катя Панева организира преминаването на 25 жени и деца от Украйна в България. Автобусът с украинските граждани към момента се намира на територията на Румъния.

Късно снощи г-жа Панева се е свързала със Себахтин Исмаил, който е собственик на хотел „Райски кът“ в с. Радиево, община Димитровград. Той е предложил помощта си и украинските граждани ще бъдат настанени в комплекса му.

Областният управител на област Хасково Катя Панева е разговаряла и с ръководството на ДАНС за провеждането на по-бърза процедура по проверка на украинските граждани. В хотелския комплекс е осигурен и лекар, който да извърши прегледи на лицата.

Областният управител изпрати писма до общините на територията на област Хасково за  предоставяне на информация относно възможностите за настаняване на територията на съответната община и осигуряване на медицинско обслужване при необходимост.

Г-жа Панева се свърза и с директора на БЧК-Хасково Минка Мечеринкова, която каза, че организацията е в готовност да осигури хуманитарна помощ за нуждаещите се.

От БЧК отправят призив към всеки гражданин, който желае да помогне с дарения:
    • нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);
    • спално бельо;
    • топли завивки;
    • хигиенни материали.
Даренията ще бъдат приемани в структурите на БЧК по места.

Всички действия на Областна администрация-Хасково се съгласуват с кризисния щаб към МС.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Т
    т
    8 -5
    19:30, 28 фев 2022
    Всички от Димитровград и Хасково! Организираме бойкот на бензиностанции Газпром. Помнете че с парите от горивата убиват украински мирни граждани.
    • Бо
      Бойкот
      9 -2
      20:58, 28 фев 2022
      А с парите от Майдана кого убиваха ?
    • Ба
      Бай Хой (Кой)
      8 -2
      21:27, 28 фев 2022
      А с парите от Macdonald's бомбардираха с обеднен уран Югославия...ама си малък и не помниш...
  • 2
    4 -1
    22:16, 28 фев 2022
    Тези бензиностанции са с франчайзинг договори.Собствениците са си българи.Но аз от години ги бойкотирам,щото много лъжат в количеството на горивото.В 40л. бутилка са ми зареждали 47-8л. газ.
    • Яв
      явор
      3 0
      08:41, 1 мар 2022
      И на мен ми се е случвало 2 пъти. Имат карти за отстъпка обаче лъжат в колонките. Не са руски бензиностанции. Бай Ганьовски са. Измамници.
  • 3
    Що
    Що така бе миме ?
    1 -1
    02:37, 3 мар 2022
    Нали уж в днешно време жените бяха много силни и не-зависими, защо не стоят да се бият с руснаците а бягат като бити кучета с подвити упашки и оставят синовете и мъжете си да берат душа за чужди грехове ? Уж феминизъм еманципация жените можели всичко което могат мъжете че и по добре докато носят токчета, а накрая първи се евакуират на сигурно в чужда държава при чужди мъже.... Деба тея неблагодарни кучета от женски род.
    • Бр
      Брей
      0 0
      16:26, 6 мар 2022
      Ти като си голям мъж защо не отидеш да се биеш, белким се докажеш като такъв, а си седнал да псуваш жените ...
Последни новини