"Призракът на Киев" вече е унищожил 15 вражески самолета

    Украинският пилот с прякор "Призракът на Киев" вече е унищожил 15 вражески самолета. Това съобщи председателят на областната държавна администрация на Виница Сергей Борзов във Facebook.

    "Призракът на Киев - пилотът на МиГ-29, през първите 30 часа от руската инвазия в Украйна постигна 6 въздушни победи в небето над Киев: той свали 2 самолета Су-35, 2 самолета Су-25, по 1 Су-27 и МиГ-29. Вече 15-ти самолет! Кой е нашият Герой?", пише той.

    Социалните мрежи са пълни със съобщения за успехите на украинския пилот, но е малко вероятно да става дума за един човек. "Призракът от Киев" е повече градска легенда - герой в страшните времена, необходим за повдигането на духа на украинците, изправени лице в лице с много голям враг.

    Според Министерството на отбраната "Призракът на Киев" може да е един от военните пилоти от резерва, който се е завърнал в редиците на въоръжените сили на Украйна след руската инвазия.

    Официалните украински информационни агенции също не потвърждават съществуването на въздушния ас. Бившият украински президент Петро Порошенко публикува в Twitter снимка на боен пилот, твърдейки, че това е "Призракът от Киев". Името му обаче се пази в тайна.

    В жестоката реалност, днес Украйна съобщи, че един от най-добрите пилоти на изтребители в света, украинският полковник Александър Оксанченко, е загинал във въздушен бой, отклонявайки вражески самолети. Президентът на Украйна Владимир Зеленски удостои посмъртно полковник Оксанченко със званието Герой на Украйна.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      32
      321
      11 -2
      08:48, 1 мар 2022
      Ето защо се задъхва руското настъпление.Те руснаците останаха без самолети ако вярваме на новините.Интересно руските ракети кое летище са пропуснали.
    • 2
      Ha
      Hah
      10 -5
      09:59, 1 мар 2022
      Супер простата пропаганда като за идиоти - призрака от Киев е Чък Норис !
      • Me
        Meh
        4 -4
        11:26, 1 мар 2022
        Като на баба ти пропагандата за освободителите.Или като на джуджето умиротворител пропагандата.
      • Ти
        Ти гледай
        2 0
        16:33, 1 мар 2022
        Някой да не ти напълни меха. Скапаняк.
    • 3
      Ба
      Бай Хой(Кой)
      9 -3
      11:06, 1 мар 2022
      Този "ас" преди това вероятно е избил и няколко от 14-те хиляди мирни жители от ЛДНР...отличник един вид... продажна,смешна медия сте и вие (както почти всички в България),ако това ще ви успокои... Все пак имаме традиции в поддръжката на нацисти, лошото е че отново политиците ни са на грешната страна (не и повечето нормално разсъждаващи хора)...Бог да пази България!
    • 4
      Em
      Emil
      8 -1
      12:11, 1 мар 2022
      Каун нет за пореден път показва каква (медиа) е като всички западни либерасти. Толкова тъп и заблуден народ вярва сляпо без да е на ясно за какво става въпрос.
      • Он
        Ончо
        1 -2
        13:34, 1 мар 2022
        Емил, защо не ни обясниш за каквонстава въпрос?
      • Ха
        Хаха
        1 -1
        16:35, 1 мар 2022
        Става въпрос, че клипчето е фалшиво.
      • Wo
        WOW
        1 0
        17:21, 1 мар 2022
        Е само не разбрах какво се надъхвате. Ясно пише - градска легенда, придобила популярност в социалните мрежи. Или просто се изливате без да четете. Или на можете да четете...
    Последни новини