Ракети удариха централния площад на Харков

Сутринта на 1 март руските военни изстреляха ракети по центъра на Харков, втория най-голям град в Украйна. 

Под обстрел е попаднал Площадът на Свободата в Харков, един от най-големите площади в Европа, точно след края на комендантския час в 8 часа. Там се намират сградите на Харковската областна държавна администрация. 

"По предварителна информация има удар в сградата на Харковската областна държавна администрация, Операта, филхармонията и част от жилищната зона (основно 4-5-етажни жилищни сгради). Държавната служба за спешни случаи не може да участва в работата поради обстрел", отбелязаха от Държавната служба за спешни случаи.

Около 11 часа говорителят на Държавната служба за спешни случаи на Украйна в Харковска област Евгений Василенко съобщи за 20 загинали от местопроизшествието.

По думите му има хора под отломките на разрушената сграда на Областната държавна администрация. Спасителите вече са извадили 6 души от развалините, сред тях 1 дете. Около 20 души бяха ранени при обстрела.

Жителите на Харков са помолени да не напускат скривалищата.

През нощта в региона е имало хаотични обстрели във всички посоки - Липецк, Белгород, Чугуев и др. На 1 март се очакват артилерийски обстрели и бомбардировки с участието на авиацията, предупреждават местните власти.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини