Николай Паунов и Даниела Димова ще представят училището си на областния кръг на Spelling Bee 2022

Изображение 1 от 2

    ОУ “Алеко Константинов“ вече има двама участници в регионалния кръг на  дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. 

    В състезанието се включиха 14 ученика от 4 до 7 клас. След оспорвана борба, Николай Паунов, 7г клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 02.03.2022г. Николай спелува правилно думата story и победи Даниела Димова, 6а клас, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

    Победителите получиха заслужени медали и грамоти, а от училището бяха осигурени и материални награди. Всички останали участници също получиха грамота за участие и малка награда.

    Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. 

    Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини