Певицата, която разбива стереотипите

Американската рап изпълнителка Лизо е една от публичните личности, която винаги е била откровена и позитивна по отношение на нестандартната си фигура, включително и към недоброжелателните мнения, свързани с това.

Нещо повече - тя определя себе си като "икона" в интервю за списание People, което излиза в рамките на рубриката "Women Changing the World" (Жените, които променят света).

33-годишната певицата, спечелила Грами, говори открито за своята кариера, музиката, раса и най-вече за тялото си. "Много често хора като мен са подценявани заради специфичната си физика и това пречи - дори да получаваме добри възможности", казва тя. И допълва, че на жените в нейното състояние винаги се гледа по един стереотипен начин, независимо от таланта и артистичните способности.

Но Лизо явно няма намерение да се примирява с това и "да стои просто в ъгъла". "Има много хора като мен. И искам да бъдем освободени от рамките, в които сме поставени", категорична е тя.

Все пак, добавя, че напоследък забелязва, макар и едва забележимо, лека промяна в отношението и нагласите на хората към жените със закръглени форми. Дори казва, че чува все по-често за прослушвания, в които се търсят изпълнители "тип Лизо". Знае, че има своя принос за това и се гордее.

И въпреки че Лизо не се свени да се обърне към хора, които я критикуват за външния й вид, признава и че да се говори постоянно на тази тема понякога е изморително и дразнещо. "Добре, всички знаем, че съм дебела", казва тя. "Но това не ме притеснява. Харесва ми да съм такава, каквато съм, за себе си съм здрава и красива. Така че можем ли да продължим?"

И е права - всеки притежава своето тялото, има избора да го "управлява" и да се грижи за него така, както прецени. И със сигурност не е приятно да чува постоянно коментари и странични мнения по отношения на това точно как изглежда.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    34
    3456
    0 0
    07:55, 8 мар 2022
    Браво на Лизо! Много е права в изказването си! Много ѝ се възхищавам! Даже ѝ завиждам,респект!
Последни новини