От днес плащаме с 10 ст. повече за хляб в Димитровград

От днес с 10 стотинки поскъпна най-масовият хляб в Димитровград, потвърди наша проверка в една от пекарните града.

Вчера най-масовият хляб, продаван в пекарната е бил с цена от 1,40лв. за 600гр. от тази сутрин цента му е 1,50лв. С по десет стотинки са се вдигнали и цените на другите видове хляб, коментира продавачка в търговския обект. Аналогично е увеличението и на другите производители на насъщния, като от днес всички са повишили цените, според магазинери в хранителни магазини.

Обосновката за поредното увеличение е една и съща - повишаването на разходите за производство и цените на суровините. По информация от потребители и цената на брашното в магазините се е повишила с около 20 стотинки за килограм.

От следващия месец димитровградчани ги чака и друг удар по семейния бюджет - от април се очаква да се повиши и цената на водата почти двойно, но това ще стане ясно до дни.

Припомняме, че последно цената на насъщния беше вдигната през ноември миналата година. Тогава увеличението беше с 20 стотинки – масовият беше вдигнат от 1.20 лева на 1.40 лева. През август 2021 година цената нарасна пък с 10 стотинки.

На фона на повишаваща се цена на хляба и брашното днес сутринта превозвачи на зърно блокираха граничния пункт "Кулата" към Гърция, превозвачите протестират, че бавно се проверяват тировете с житни култури. Причината за забавянето са щателните проверки на тировете със зърно. Според шофьорите една проверка отнема около час, понякога и повече. На пункта и на един от паркингите в близост има около 100 тира със зърно, които чакат да бъдат проверени за да изнесат продукцията зад граница в южната ни съседка.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фе
    ФЕН
    0 0
    12:15, 15 мар 2022
    А другарката,шеф на икономиката,какво каза?
    • 1
      1
      1 0
      14:34, 15 мар 2022
      Импийчмънт за Радев. Руска подлога.
Последни новини