Още 10 дни отстъпка за плащането на данъка върху дохода

Още 10 дни имат физическите лица да ползват отстъпка при плащане на дължимия данък върху доходите си, получени през миналата година, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Възможността е до 31 март. Отстъпката от 5%, но не повече от 500 лв. от сумата за довнасяне по годишна данъчна декларация, се полага ако лицето обяви доходите си по електронен път до 31 март, плати данъка в същия срок и няма подлежащи на принудително изпълнение стари задължения към бюджета.

Най-лесно декларациите за доходи от миналата година се декларират по интернет с персонален идентификационен код . Това може да стане по всяко време на денонощието, 7 дни в седмицата. От постъпилите досега в офиса на приходната агенция в Хасково близо 7600 формуляра, 4400 или над половината са подадени с ПИК, а други 1030 с квалифициран електронен подпис. 360 лица са декларирали данъците си чрез пощите.

59 декларации са били отхвърлени от електронната система на НАП, тъй като са подадени с цел ползване на данъчни облекчения, но при наличие на стари задължения на клиентите. По този повод от офиса на Агенцията в Хасково отново обръщат внимание първо да се прави проверка за наличие на неплатени задължения към бюджета и ако има такива, да се погасят преди да се подаде данъчната декларация.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини