Няма яснота дали изхвърленото бебе е родено мъртво, или е починало след раждането

    Досъдебно производство е образувано по случая с изхвърленото новородено бебе в Димитровград, за който беше задържана 21-годишната майка. Това съобщи Лилия Торньова от Районна прокуратура – Хасково.

    Досъдебното производство е за причиняване на смърт на новородено от неговата майка по време на раждане или непосредствено след неговото раждане.

    Разследването е в начален етап и не е ясно дали изобщо има престъпление. Това ще се установи след аутопсията.

    Ако бебето е родено мъртво не представлява престъпление по Наказателния кодекс. Ако обаче се окаже, че е живо родено дете, то майката ще носи наказателна отговорност, за което се предвижда до 3 години затвор.

    Към момента майката е задържана за 24 часа, но след изтичането им има вероятност да бъде освободена, тъй като все още срещу нея не е повдигнато обвинение. Дали ще й бъде наложена прокурорска мярка за задържане за 72 часа ще реши наблюдаващият прокурор.

    Младата жена има още две деца – близначета, на около 2 години и половина. Те са били поети от Агенция „Социално подпомагане“.

    Младата жена е от сливенското село Радецки, но е живяла в апартамент в блок. Трупът на детето е открит вчера в ранния следобед в контейнер за боклук на булевард „Раковски“ в Бригадирския град.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини